Agenda Najaar van de Fiscaliteit

De fiscale hervorming van de federale regering (de 'tax shift') brengt heel wat veranderingen mee voor onze ondernemers. 
 

UNIZO Antwerpen neemt het initiatief om de ondernemers uitvoerig bij te staan in deze fiscale jungle met een heus 'Najaar van de Fiscaliteit'...
 

Najaar van de Fiscaliteit

Neem je aftrekbare beroepskosten onder de loep

 

We beginnen onze fiscale ronde met de workshop 'Neem je aftrekbare beroepskosten onder de loep', op 14 oktober te Westerlo.

 

Met deze infosessie geven wij ondernemers inzicht in de algemene principes, enkel courante aftrekbare beroepskosten maar ook een aantal belangrijke aandachtspunten die veel geld kunnen kosten of opbrengen.

 

We herhalen deze sessie op 5 november te Zoersel en op 26 november in Turnhout.
 

Investeren in onroerend goed

 

Op 19 oktober te Mechelen bekijken we alle vragen rond onroerend goed.  Expliciet hierbij ook de fiscale voor -en nadelen.

 

Kan uw onderneming nog rekenen op een traktatie van de fiscus ?

 

Op 29 oktober te Antwerpen zal Michaël Van Droogenbroeck, VRT journalist De Vrije Markt, verschillende experten aan het woord laten met een uitgebreide bespreking van de tax shift en de mogelijkheden om de fiscaliteit voor KMO's te optimaliseren o.a. via liquidatiereserves en de rulingcommissie.

 

Personeel aanwerven

 

Op 1 december te Schelle reikt UNIZO info en tools aan voor het aanwerven van de eerste werknemer, een belangrijke stap voor ondernemers.  Hierbij zal natuurlijk ook veel aandacht gaan naar fiscaliteit en tewerkstellingsmaatregelen.

Fiscaal advies doorheen het jaar

UNIZO-leden kunnen hiernaast het ganse jaar door terecht bij UNIZO voor fiscaal advies. Via www.unizo.be/advies kunnen ze in ons 'Kennisnet' het antwoord op vele vaak voorkomende vragen terugvinden, ze kunnen steeds onze Ondernemerslijn contacteren (gratis op 0800/20.750 of via ondernemerslijn@unizo.be) en ze kunnen verschillende adviesgidsen bestellen via www.unizo.be/publicaties. Tenslotte kunnen ze via UNIZO advocaten gespecialiseerd in fiscaal recht contacteren met een eerste uur gratis consultatie (www.unizo.be/juridische-bijstand-en-bemiddeling).

 

 

Meer over: Fiscus, Steunmaatregelen, Fiscale steunmaatregelen, Diverse fiscale steunmaatregelen