Deel de UNIZO-actie #wijdoenvoort voor flexibel werken aan welvaart

Op 24 mei houden de vakbonden een grote nationale betoging tegen de regering Michel. Eén belangrijke doorn in hun oog daarbij is de invoering van een meer flexibele werkweek, waarbij werknemers tijdens piekperiodes een paar uren meer per week zouden moeten werken, en in wat kalmere periodes iets minder. Een logische maatregel, want het werk moet tenslotte gedaan worden. Zelfstandigen werken trouwens altijd al op die manier.

Stel u maar eens voor dat ondernemers nooit meer dan 38u/week zouden werken, ondanks het werk dat zich aandient, ondanks de vragen van hun klanten,... Om te illustreren wat er dan zou gebeuren lanceerden we een campagne met 5 cartoons waarin ondernemers uit verschillende sectoren hun klanten van het ene op het andere moment in te steek laten “omdat hun uren er op zitten”. We tonen u hier één voorbeeld. Deze en de vier andere voorziene cartoons vindt u tevens op onze Facebookpagina www.facebook.com/unizo en op twitter www.twitter.com/UNIZOvzw onder de hashtag #wijdoenvoort.

OPROEP: Deel onze boodschap en cartoons massaal via uw sociale mediakanalen, met de hashtag #wijdoenvoort. We moeten vooral VOORTDOEN en hard werken als we welvaart willen blijven creëren.

Lees hier ook het UNIZO-persbericht over onze actie.

Wij doen voort

U kan de 5 cartoons eveneens hier downloaden:

Cartoon frituur, cartoon dokter, cartoon kinderopvang, cartoon kapper & cartoon bakker.