Er zijn twee zaken die we niet geleerd hebben op school...

Publireportage

Teamwerk is niet alleen maar kommer en kwel, maar het is wel iets waaraan je hard moet werken.

Er zijn twee zaken die we niet geleerd hebben op school. Het eerste is samenwerken. Wie afkijkt, krijgt een nul, terwijl op de werkvloer net verwacht wordt dat we leren door te kijken hoe anderen het doen. Het tweede is leidinggeven aan een team. Mensen in leidinggevende functies zijn daar meestal beland na promotie op basis van hun competenties, maar ze worden niet ondersteund in het leidinggeven," zegt teamdokter Johan de Keyser.

johandekeyser

Samenwerken op de werkvloer is niet altijd even eenvoudig. Er liggen uitdagingen, zoals botsende karakters en slechte communicatie, op de loer. Belangrijk is het om die uitdagingen aan te pakken, zodat je kunt rekenen op een vlot samenwerkend team dat de som van de individuen overstijgt.

Maar hoe vorm je dat sterk team? Hoe werk je succesvol met elkaar samen? En op welke manier geef je er leiding aan? Team development coach en keynotespeaker Johan de Keyser stuurt je in zijn Ondernemersforum op weg naar jouw dreamteam.

Elk team heeft een geschiedenis, want elk teamlid draagt een bepaalde bagage met zich mee. De Keyser: ‘Wanneer ik trainingen geef, maak ik bij het begin al ruimte voor kwetsbaarheid. Ik begin vaak met de vraag: wanneer heb je je voor het laatst klein gevoeld?

'Je moet weten wat de persoonlijke kwetsuren van elk teamlid zijn en die bespreekbaar kunnen maken.’

‘Omdat we onze collega’s niet kennen, gaan we hen beoordelen op basis van hun gedrag en dat is heel gevaarlijk. We moeten beginnen met anders te kijken naar onze collega’s en ons af te vragen wat er achter hun gedrag schuilgaat.’

Het team moet elkaars werkpunten kennen, om elkaar daarna gemakkelijk complimenten te kunnen geven op vooruitgang.

dreamteamboek

Als leidinggevende is het de uitdaging om ervoor te zorgen dat in een meeting of bij overleg iedereen zich vrij voelt om te zeggen wat hij te zeggen heeft, ook mensen die van nature eerder geneigd zijn dat niet te doen. Je moet er dan ook voor zorgen dat ieder teamlid zich ondersteund en gedragen voelt.

Om dat te bereiken zijn vier elementen onontbeerlijk:

1. Thrustworthiness
2. Expression
3. Agreements
4. Monitoring

Meer weten over deze elementen?

Johan de Keyser slaagt er als de beste in om organisaties te ontleden, personen in te schatten en gevoelige snaren te raken. Met zijn Ondernemersforum 'Hoe bouw je een dreamteam" heeft Johan vorig jaar al menig ondernemer verder geholpen. 

“Iedereen weet dat een ketting maar zo sterk is als de zwakste schakel. In 'Bouw je dreamteam' helpt Johan je die zwakke plekken in je team op te sporen en legt hij uit hoe je die kan verstevigen.“
Charlotte Bauwens, zaakvoerder LABS (deelnemer Ondernemersforum 2019)

Nu staan er opnieuw 5 sessies onder leiding van Johan op de agenda!

- Je gaat in op de 4 kerntalenten van een dreamteam.
- Je leert jezelf een coachende, directieve stijl aan waarmee je jouw medewerkers kunt ondersteunen.
- Je gaat aan de slag met praktische tools en meetinstrumenten die de progressie van je teamleden in kaart brengen.

SESSIES
Donderdag 20 augustus, 27 augustus, 3 september, 10 september, 17 september

DEELNAME
€500,-

Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven!

 

Meer over: Personeel