Duurzame samenwerking tussen 2 powervrouwen

Duurzame samenwerking tussen 2 sterke onderneemsters leidt tot "Sustainable Collab"

Solange Cools en Abelone Wilhelmsen zijn twee echte powervrouwen. Ze hebben elkaar een jaar geleden ontmoet, toen ze beiden lid werden van de conceptstore Edo Collective in Antwerpen. Deze zomer besloten ze hun krachten te bundelen en samen een capsulecollectie te creëren, waarbij Solange's luxe handgemaakte breigoed werd gecombineerd met Abelone's Scandinavische en urban stijl, allemaal lokaal gemaakt in België.

Abelone Wilhelmsen is een Deense modeontwerper uit Borgerhout. Ze werd geboren in Kopenhagen en groeide op in een creatieve omgeving, omringd door design, architectuur, kunst, jazz en klassieke muziek. Vakmanschap zit in de genen! “Mijn geliefde moeder was een kleermaker met een groot gevoel voor schoonheid. Mijn vader, een schoenmaker, gaf zijn vakmanschap en zijn passie voor leer door.”

Solange Cools noemt zichzelf een echte brei-verslaafde. “Het begon allemaal toen ik nog een klein meisje was en mijn grootmoeder en moeder de meest fantastische stukken zag produceren van alleen wol, stof en draad. Hun passie was besmettelijk: want opeens maakte ik mijn eigen trui en droegen vrienden en familie die met trots!” Solange begon zich af te vragen of zij de enigen waren die zo verlangen naar de handgemaakte kwaliteit van het verleden? Ze ontdekte al snel dat de zoektocht naar die nostalgische luxe iets is dat anderen ook appreciëren. Zo ontstond het label “Scarves and Stuff by Solange”. 

De samenwerking “Sustainable Collab” vertaalt zich in een collectie van kimono’s, overhemden, rokken, truien en tassen. De gehele collectie wordt gekenmerkt door lokaal gemaakte, ubercomfortable en behaaglijke stoffen en garens. Wist je dat deze twee dames de mannelijke gevangenen van CELLMADE in Brugge aan het werk hebben gezet om hun Denim tassen met details van gerecycled leer te maken?

Niet alleen de tassen zijn op een duurzame manier vervaardigd. Ook worden de stoffen speciaal voor jou geweven. “Zo wordt een overproductie voorkomen en leren klanten het proces van slow fashion, ontwerp en realisatie van onze kledingstukken te selecteren en te begrijpen” besluiten Solange en Abelone.

www.scarvesandstuff.be 
www.abelonewilhelmsen.com