Eerste Antwerpse FuckUp night was succes

Wie duizenden euro’s in investeringen verliest of een project op het werk doet mislukken, hangt dat doorgaans liever niet aan de grote klok. Maar op FuckUp Nights zijn faalverhalen meer dan welkom. “Als falen niet zo’n taboe was, zouden we veel efficiënter werken.”

Het stimuleren van het ondernemerschap kan ook door het leren uit fouten of tegenslagen die andere ondernemers meegemaakt hebben. Vanaf dit voorjaar 2016 willen wij hieraan een bijdrage leveren door de boodschap te verkondigen dat mislukken toegelaten is. Wij doen dit als partner in een wereldwijde beweging die zich hierrond aan het ontwikkelen is. Ondernemers Cathy Camertijn en Oscar Gutti nemen de organisatie voor zich.

Cathy Camertijn: "Falen is doodnormaal, en zelfs de meest succesvolle mensen lopen ettelijke keren tegen de muur. Alleen wordt daar te weinig over gepraat. We brengen zo veel verhalen waarin succes wordt verheerlijkt. Maar slagen wordt daarin ook vaak te simpel voorgesteld. Wij vinden dat faalverhalen het evengoed verdienen om gehoord te worden."

FuckUp Nights zag twee jaar geleden het levenslicht in Mexico, toen vijf vrienden vonden dat het tijd werd om het taboe rond falen te doorbreken. Ondertussen doen meer dan 150 steden mee.

Want, en dat is de essentie van FuckUp Night, we kunnen vaak meer leren uit elkaars faalervaringen dan uit succesverhalen.
FuckUp Nights nodigt voortaan elke tweede donderdag van de maand drie a vier sprekers uit.

Heeft u zelf een fuckup-verhaal dat u wil delen? Contacteer dan Cathy Camertijn

 

De volgende FuckUp Nights in Antwerpen gaan door op: 

12 mei 2016
9 juni 2016
13 oktober 2016
10 november 2016
8 december 2016

@ Haantjeslei 213, Antwerpen, aanvang: 20u30