Future First : Innotek nodigt bedrijfsleiders uit in Radisson Blu Astrid Hotel

Op woensdag 9 september richt Innotek "Future First" in, een conferentie die het belang en de mogelijkheden van ecosysteeminnovatie in de kijker zet. Ook Vlaams minister Philippe Muyters steunt het project en zal op het evenement aanwezig zijn als spreker.

Bedrijven die aan ecosysteeminnovatie doen, houden rekening met alle aspecten van ondernemerschap en met alle stakeholders. "Het gaat bij de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten niet langer puur om winst te maken, maar wel om een meerwaarde te creëren voor iedere betrokkene", legt directeur van Innotek Luc Peeters uit. "We moeten evolueren naar een economie waar bewust aandacht is voor alle effecten van innovatie en ondernemerschap. Ook de maatschappelijke effecten en de effecten op het welzijn van elk individu."

Het belang van ecosysteeminnovatie zal enkel blijven toenemen. "Het is belangrijk om zoveel mogelijk bedrijven te betrekken in dit verhaal om de slaagkans te maximaliseren", weet Luc Peeters. "Op Future First willen we niet enkel aan bewustmaking doen en het begrip ecosysteeminnovatie duiden,  maar ook tot concrete resultaten komen met behulp van rondetafelgesprekken en workshops."

Naast Philippe Muyters en Luc Peeters zal ook Egbert Lox een bijdrage leveren. Lox is voorzitter van de raad van bestuur van Innotek en Senior Vice President Government Affairs bij Umicore. "We leven vandaag in een wereld met vele uitdagingen, maar ook met vele mogelijkheden", legt Egbert Lox uit. "Kwestie is om de juiste mensen en middelen in de juiste setting bij elkaar te brengen om tot nieuwe oplossingen te komen. Multidisciplinaire en crosssectorele samenwerkingen gekaderd in een systeemaanpak zijn daarbij essentieel."

Samen met een 200-tal aanwezigen, voornamelijk uit de bedrijfswereld, wil Innotek een boost geven aan deze nieuwe manier van innoveren. Future First vindt plaats op woensdag 9 september van 13.30u tot 18.00u in het Radisson Blu Astrid Hotel in Antwerpen. De deelname is gratis maar registratie is wel verplicht. Alle informatie over de sprekers, het programma en praktische informatie vind je op www.futurefirst.be.

Future First

 

Meer over: Duurzaamheid, Innovatie, MVO, Strategie