Handelaars moeten mee met hun tijd ! The Future of Shopping...

UNIZO-topman Karel Van Eetvelt klaagde onlangs nog dat zelfstandigen te conservatief zijn. Een uitspraak die heel wat stof deed opwaaien, want handelaars kloppen al lange uren, zijn al zeer flexibel en kunnen door krappe marges vaak amper het hoofd boven water houden.

Bij UNIZO hebben we natuurlijk alle begrip voor deze verzuchtingen: we staan dagelijks in contact met onze leden-detailhandelaars in de provincie en vangen deze signalen steeds meer op. Anderzijds beseffen we dat de beproefde recepten, zoals het beperkten van openingsuren en het vasthouden aan de sperperiode, de fundamentele uitdagingen van de zelfstandige detailhandel niet zullen oplossen. Webshops zijn nu eenmaal 24/7 open, de markt is steeds internationaler en de filialisering (meer ketenwinkels) neemt fors toe. De cijfers van de Provincie Antwerpen liegen niet.

The Future of ShoppingUNIZO laat de zelfstandige detailhandelaar echter niet aan zijn/haar lot over. Op 6-7-8 oktober strijkt in Mechelen de roadshow The Future of Shopping neer. Gedurende drie avonden kunnen de detailhandelaars uit onze provincie zich laten inspireren en ontdekken hoe hun winkel er in de toekomst kan uitzien. U krijgt een rondleiding doorheen een constructie van containers, waarin de nieuwste snufjes op technologisch gebied staan opgesteld. Tijdens enkele workshops leert u de mogelijkheden van mobiele betaling en e-commerce kennen. Dat alles gratis aangeboden door UNIZO, RetailDetail en onze partners.

Meer info en inschrijvingsmogelijkheden op www.ontdekdecontainer.be. De roadshow zal naast Mechelen ook Leuven, Gent, Hasselt en Roeselare bezoeken. In het voorjaar van 2016 komen ook Turnhout en Antwerpen aan de beurt. 

Wilt u met ons in dialoog gaan over de toekomst van de detailhandel? Contacteer ons zeker via service@unizo.be of 0800/20.750.

Meer over: Handelszaak, Retail