HIB-label voor Andes Chocolade en Interior Design Vermoesen

De Puurse handelaars Robby Van Eynde van Andes Chocolade en Maarten Vermoesen van Interior Design Vermoesen hebben het Handmade In Belgium label ontvangen. Zij kregen dat uit handen van schepen voor Lokale Economie, Erwin Spiessens, en enkele bestuurders van Unizo Puurs. Het HIB-label is een erkenning voor ambachtelijke ondernemers.

Robby Van Eynde is de tweede generatie Andes Chocolade, een bedrijf waar dagelijks kilo’s pralines over de band rollen. Er wordt overtuigd gekozen voor ambachtelijk handwerk. “Van het omhulsel, over vulling tot de verpakking wordt het grootste deel door menselijke handen vervaardigd”, aldus Van Eynde. “Machines worden enkel ter ondersteuning gebruikt en om het proces efficiënter te maken.” Dat deze aanpak loont bewijst het feit dat Andes Chocolade het exclusieve contract binnenhaalde om de chocolade Antwerpse Handjes te maken. “Het HIB-label is een mooie erkenning, vooral ook van de medewerkers die dagelijks met liefde en passie de pralines maken.” Andes Chocolade levert aan heel wat bakkers binnen de hele provincie Antwerpen.

Ook Maarten Vermoesen is als tweede generatie actief bij Interior Design Vermoesen, de zaak die door zijn vader werd opgestart. Klanten worden er van a tot z geholpen met meubels op maat. “Ik maak zelf het ontwerp dat de klant vraagt, zaag de platen exact op maat en kom alles bij de klant thuis installeren”, verklaart Maarten Vermoesen. Interior Design Vermoesen werkt intensief samen met Tom Segers, die dan weer deuren op maat maakt en installeert. “Ik wil mij met het HIB-label vooral onderscheiden van massa geproduceerde meubels en bewijzen dat kwaliteit en maatwerk van onschatbare waarde zijn.”

Enkel wie aan strikte criteria voldoet, komt in aanmerking voor het HIB-label. Een jury van ondernemers en experten kent uiteindelijk het label toe. Ondertussen zijn er zo’n 400 HIB-labeldragers in Vlaanderen.

(Bron: Made in Kempen, 08/12/2015)