Hondenbrokken aftrekken als beroepskost doe je zo*

Weinig onderwerpen worden zo vaak besproken als de fiscaal aftrekbare beroepskosten. Sommige ondernemers lijken alles te kunnen aftrekken, bij anderen gaat de fiscus met een vergrootglas op zoek naar de kleinste ongeoorloofde aftrekpost om die vervolgens te verwerpen. En het clichébeeld van Balthazar Boma die op kosten van de zaak naar de Pussy Cat gaat kennen we allemaal.
 
Met UNIZO willen we voorbij deze 'toogpraat' kijken. De regels zijn immers duidelijk: kosten die je maakt voor je beroep mag je in aftrek brengen. Natuurlijk zijn er, zoals op elke regel, talloze uitzonderingen. Die heel wat discussies met de belastingscontroleur uitlokken.
 
UNIZO Provincie Antwerpen organiseert de komende maanden 3 actuasessies over dit boeiende thema in Westerlo,  Zoersel en in Turnhout. Deze sessies komen tot stand in samenwerking met accountantskantoor A&B Partners. De aanwezige ondernemers krijgen inzicht in de algemene principes en enkele courante aftrekbare beroepskosten, maar ontvangen ook enkele belangrijke tips die veel geld kunnen kosten of besparen.
 
Meer info en inschrijvingsmogelijkheden op deze pagina.

* Hondenbrokken kunnen aftrekbaar zijn. Maar enkel als u de controleur kunt aantonen dat de hond in kwestie effectief instaat voor de bewaking bij uw bedrijfspand. Een tip: neem geen Poedel of Chihuahua als bewakingshond. 

Meer over: Belastingen, Fiscale controle, Fiscus, Geschillen inzake belasting, Fiscus, Procedure