Kwart meer Antwerpse starters dit voorjaar dan in eerste helft van 2020

Tijdens de eerste helft van dit jaar waagden maar liefst 60.111 Belgische starters de sprong naar het ondernemerschap. Dat zijn er een kwart (25,77%) meer dan de (toch nog altijd) 47.793 starters op hetzelfde ogenblik in coronajaar 2020. Minstens even opvallend is evenwel dat het er ook 13,93% meer zijn dan de 52.760 starters tijdens de eerste zes maanden van 2019, toen er van de sanitaire crisis nog totaal geen sprake was. Dat blijkt uit cijfers die UNIZO bij Graydon opvroeg en analyseerde

Antwerpen blijft in absolute cijfers de provincie met het grootst aantal starters. Dit jaar zijn er reeds 10.501 Antwerpse ondernemers gestart met hun ondernemersdroom. In vergelijking met vorig voorjaar kennen we een groei van 24,38%. Wie écht wil starten, laat zich door niets of niemand tegenhouden, ook niet door een pandemie.

Ondernemen ondanks hindernissen

De coronacrisis zorgde voor oponthoud maar in mei heeft Heidi Hendrickx haar zaak Triple C's food & fun eindelijk kunnen openen. Supertrots is ze op haar uitgewerkt concept. “Corona doet gezinnen meer buitenkomen en wij spelen hier handig op in door buitenactiviteiten aan te bieden zoals petanque, een blotevoetenpad van 1 km met fotozoektocht of onze boerengolf” vertelt Heidi. “Het voortraject is lang geweest maar wij hebben veel bijgeleerd via het traject Starten van UNIZO. Ondanks alle hindernissen die je moet nemen als ondernemer, blijf steeds geloven in je idee en blijf ervoor gaan. En laat je goed begeleiden dan is alles mogelijk!”

Ondernemersdromen werden uit de kast gehaald

Collega An Wouters begeleidt starters van idee tot effectieve opstart, ook Heidi leerde zij zo kennen. “Corona heeft mensen doen stilstaan bij hun carrière en de zin van het leven. Dat mochten wij vorig jaar merken in onze startersbegeleidingen” zegt An. “Ondernemersdromen werden uit de kast gehaald. Dat we vandaag velen van die pré-starters effectief zien opstarten en ze zich niet laten tegenhouden door corona, dat is hoopgevend en dat getuigt van een sterk staaltje ondernemerschap!”

Meer weten over het traject Starten? www.unizo.be/projecten/begeleiding-starten