Nieuwe lichting HIB-ambassadeurs!

Klik hier om naar het fotoalbum te gaan

Met het authenticiteitslabel HANDMADE IN BELGIUM erkent UNIZO de makers van authentieke en ambachtelijke kwaliteitsproducten. Die producten maken vandaag de dag het verschil voor de moderne consument. Met het label wil UNIZO de moderne en traditionele ambachtsman of -vrouw in de kijker zetten.

De consument is terug op zoek naar authentieke producten, en opnieuw gefascineerd door het beheersen van een handvaardigheid/techniek, het is in tijden van digitalisering en economische crisis weer een onderwerp in kranten, tijdschriften, fashion-magazines en televisieprogramma’s. De ‘Do It Yourself’- cultuur explodeert wereldwijd. 'Handmade' is helemaal terug.

Uiteraard is de groeiende interesse voor het handgemaakte product een zegen én een vloek voor de ondernemende vakman. De ambachtsman staat weer in het brandpunt van de belangstelling maar moet zich onderscheiden van deze groep ondernemende mensen in de hobbysfeer. Daarenboven liegen de cijfers over knelpuntberoepen er niet om: vele ambachtelijke en technische beroepen zijn met uitsterven bedreigd.

Tijdens een HIB evenement in Zwijndrecht, werden 10 makers erkend als HIB-ambassadeur door Sofi Van Ussel, directeur UNIZO provincie Antwerpen.

Sofi Van Ussel: “Het doorgedreven vakmanschap en vooral passie onderscheidt deze ambachtelijke ondernemers van de rest. Ze leggen hun ziel in hun werk als persoonlijke stempel en dat merk je aan hun producten.”

We verwelkomen deze nieuwe HIB-ambassadeurs (klik op hun naam voor de website):

Ga naar het fotoalbum