Ondernemers in provincie roepen om positieve campagne ter ondersteuning van hun voortbestaan

Perscommuniqué overleg ondernemersverenigingen en deputatie provincie Antwerpen dd. 11 augustus 2020

De ondernemers in de provincie Antwerpen zijn niet te spreken over de negatieve beeldvorming over hun provincie. Virologen en gouverneur zouden beter twee keer nadenken wat de impact van hun woorden zijn. Er is ook zoiets als het recht op ondernemen dat nu door een quasi lockdown wordt ontnomen.

De ondernemers vinden gehoor bij de deputatie van de provincie Antwerpen. In overleg en in samenwerking met UNIZO, NSZ, Comeos en Horeca-Vlaanderen gaat de provincie Antwerpen mee haar schouders zetten onder een imagocampagne die het publiek opnieuw warm moet maken om te genieten van wat wel mogelijk is in de provincie. Een campagne die de ondernemers weer de goesting geeft om te ondernemen zonder zich zorgen te maken om de wekelijkse veranderende regels. De deputatie ondersteunt verder ook de vraag naar meer duidelijke communicatie en vraag naar extra steunmaatregelen voor die ondernemers die tot dusver in de kou zijn blijven staan.

“Het is van essentieel belang dat we terug volk in onze handelskernen krijgen. Dat doe je niet door mensen schrik aan te jagen maar door hen duidelijk de mogelijkheden aan te reiken van wat wel allemaal kan in deze coronatijd” aldus Carl van Dyck directeur UNIZO provincie Antwerpen.

“Onze mensen hebben de voorbije maanden geïnvesteerd in veiligheid om hun klanten goed en in veilige omstandigheden te kunnen ontvangen en ze hebben bewezen dat dit kon” zegt Nico Volckeryck, regiodirecteur NSZ. “Ondernemers zijn echt kwaad en pikken niet langer dat het ondernemen onmogelijk gemaakt wordt.”

Volgens Davy Brocatus van Horeca Vlaanderen ontbreekt vandaag ook elk perspectief. “Daar moet nu in de communicatie veel meer aandacht aan gegeven worden zodat onze ondernemers weten wat er op hen afkomt. Het kleurcode-systeem dat minister Ben Weyts voor de sport heeft ingevoerd is een goed voorbeeld dat ook voor onze ondernemers zou kunnen werken.”

Luk Lemmens, eerste gedeputeerde, voegt er namens de deputatie nog aan toe dat zij de ondernemers begrijpen en zij de uitspraken betreuren die geleid hebben tot de negatieve beeldvorming. “We willen nu samen met de ondernemersverenigingen samenwerken om onze provincie opnieuw op een positieve manier op de kaart te zetten zodat onze inwoners opnieuw de weg naar hun geliefde restaurant, hun favoriete winkel vinden en de laatste vakantiedagen veilig kunnen doorbrengen in eigen provincie. ”

 ______

Meer weten? Directeur UNIZO provincie Antwerpen: carl.vandyck@unizo.be - 03 213 92 50