OndernemersForum: Challenge

Er was eens…
… een zomerse UNIZO-avond met als gastspreker selfmade man Harry Demey, zaakvoerder van het communicatiebureau LDV. Er waren zo’n 100 ondernemers getuige van zijn inspirerende verhaal over zijn bezoek aan the Silicon valley.  Hij bezocht samen met andere Vlaamse topondernemers,  bedrijven zoals Uber en Tesla.  Ze ontmoette en spraken er met enkele nieuwe jonge wonderboys en girls.
Door deze ontmoetingen werd de groep ondernemers geprikkeld om te innoveren, iets te ontwikkelen waar de wereld beter van zou worden.  Samen sterk, toch? Zembro, een modern personenalarm voor senioren is hieruit ontstaan.
Aan het einde van de avond had Harry nog een uitdaging voor ons.  “Jullie zijn hier met een volle zaal ondernemers, wie gaat er de uitdaging aan om jullie krachten samen te leggen en ook opzoek te gaan naar een nieuw product of dienst?” vroeg hij.  Eén hand ging de lucht in, een tweede, derde, …. al snel was er een groepje van 25 ondernemers bereid om er over na te denken.
Deze week was er een eerste bijeenkomst, over hoe we deze “challenge” zouden aanpakken.  De ondernemers maakten kennis met elkaar bij zonsondergang op het terras van LDV en gingen aan de slag.  Hoe beginnen we eraan, welke afspraken maken we, in welk domein willen we iets bedenken?  De goesting is groot, passie voor ondernemen ook.  Een groep van 17 ondernemers uit verschillende sectoren tekende die avond voor hun inzet in een nieuw avontuur “The UNIZO Challenge” is geboren.
Wordt vervolgd….

Lees meer over “The spirit of The Valley” in het boek van Peter Hinssen, Harry Demey en Steven van Belleghem.  Te koop voor 22 euro.  Bestellen via e-mail.
 
OndernemersForum biedt tevens meerdere groepen aan. Ontdek ze hier!