Ons bestuur: UNIZO Aartselaar

Wat is jullie motto?  

We organiseren enkel wat we zelf interessant en leuk vinden. Dat kan tellen als motto!  

Wat is het leukste moment in jullie werkjaar?  

We zijn een hecht bestuurdersteam, en in die hoedanigheid realiseren we mooie dingen zoals de Nieuwjaarsontmoeting aan de start van het nieuwe jaar, onze traditionele UNIZO Company Bowling, de jaarlijkse AMU’Z-brunch, onze Open Coffees en Afterwork drinks, het maandelijkse vergaderen, het Woord van de Nestor tijdens de vergadering en zo kunnen we nog even doorgaan… 

Wat is het grootste ondernemersprobleem in jullie gemeente en hoe spelen jullie erop in? 

Het mobiliteitsprobleem van de A12 en de zijrijweg N177, beter bekend als de Boomsesteenweg. Deze twee wegen zijn zowel een zegen als een vloek voor onze ondernemers. De ligging van Aartselaar aan deze verkeersader en de nabijheid van de E19 zijn enkele van de belangrijkste troeven om te ondernemen in Aartselaar. Wij doen er met UNIZO Aartselaar alles aan de nadelen tot een aanvaardbaar niveau terug te dringen en op termijn helemaal weg te werken. Zo zorgden we voor korte communicatielijnen met Aquafin tijdens de werken aan de N177, de zijrijweg van de A12 beter bekend als Boomsesteenweg. Aan het eind van deze werken wilden we samen met SKM, het gemeentebestuur, Aquafin en andere ondernemingsverenigingen de N177 feestelijk openstellen, maar daar stak corona een stokje voor. 

Vanaf komende maand start de Dienst Wegen en Verkeer met een heel ambitieus participatie- en communicatietraject om talrijke stakeholders, maar ook de brede bevolking te consulteren over hoe de A12 van de toekomst er in Aartselaar moet uitzien. Uit de verschillende scenario’s zal voor het beste scenario een bouwaanvraag worden ingediend. Uiteraard zullen we met UNIZO Aartselaar de stem van de ondernemers vertolken.  

Waarom zou elke gemeente een UNIZO Ondernemersvereniging moeten hebben? 

Wij vinden niet dat elke gemeente per sé een ondernemersvereniging moet hebben. Kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit. Een aantal sterke UNIZO-hotspots zouden beter zijn. Zo trekken we met UNIZO Aartselaar steeds ondernemers aan uit de rm egio rond de A12 en de Rupelstreek voor onze activiteiten. Verder werken we bovenlokaal samen met de afdelingen van Boom, Rumst en Sectie Zuid, Lier en Willebroek voor regionale thema’s. 

Waar zijn jullie de voorbije vijf jaar het meest trots op geweest? 

Op een heleboel dingen: het succes van ál onze events, te meten aan de grote aantallen deelnemers; het gezonde evenwicht tussen creatieve en informatieve evenementen; het spontane plezier dat tijdens onze activiteiten wordt gemaakt. Wat we ook doen, het is nooit een koude bedoening, er is altijd een warme, ongedwongen sfeer die ondernemers kan inspireren, motiveren en enthousiasmeren. 

Waar we superfier op zijn is de memorabele Jubileumeditie van onze Nieuwjaarsontmoeting in 2020, waar wij met veel luister en hoog bezoek ons 10-jarig bestaan vierden.  Dit was gelijk ook de start van een heus feestjaar met tal van speciale activiteiten, echter corona strooide hier royaal roet in het eten. 

Je bent van Aartselaar als je...  

… het als Eusseleir kunt uitspreken. 

 Welke titelsong past best bij jullie bestuur? 

“You’ll never walk alone”. We vinden dit ook heel toepasselijk tegenover onze ondernemers in deze moeilijke coronatijden. 

------------------

Op de foto: Kim Van den Bergh, secretaris; Luc Delvou, penningmeester; Patci Beukelaer, bestuurder, Gerd Verrelst, bestuurder, Johnny Verlinden: bestuurder & nestor. 

Niet op de foto: Erik Verlaet, Carmen Vallé.