Puurs-Sint-Amands steekt 15 000 euro in prijzenpot

Reeds aan het begin van de lockdown midden maart, presenteerde het gemeentebestuur  van Puurs-Sint-Amands een plan om de lokale ondernemers te ondersteunen in deze moeilijke periode. Zo was er onder andere de vermindering van de algemene bedrijfsbelasting maar ook de huurvermindering voor concessiehouders of gedeeltelijke vrijstelling van standgeld. De heropstart van de economie werd eveneens krachtig ondersteund door een speciale cadeaubon in het leven te roepen.

Maar ook nu blijven we uitkijken naar mogelijke opportuniteiten om onze lokale economie in de wintermaanden te ondersteunen”, zegt schepen van lokale economie Hilde Van der Poorten. “En zo kwam snel het idee om samen met UNIZO de jaarlijkse eindejaarsactie een serieuze boost te geven. Alle handels- en horecazaken met publiek toegankelijke ruimte kunnen gratis deelnemen. Bovenop deze gratis deelname verhogen we de prijzenpot éénmalig naar 15 000 euro om het shoppen in onze gemeente nog aantrekkelijker te maken. De actie loopt dit jaar terug over de hele maand december en we voeren de tussentijdse trekkingen opnieuw in. Bovendien wordt het volledige prijzengeld in digitale P-bonnen uitbetaald zodat deze som weer bij onze lokale ondernemers terecht komt.”

Ook de lokale afdeling van UNIZO was direct gewonnen voor het initiatief van de gemeente: “We werken al jarenlang goed samen met de gemeente en zijn ook blij dat onze eindejaarsactie op zo’n manier wordt ondersteund, wat toch wel uniek is in de regio”, zegt UNIZO-voorzitter Wim Cools. “Uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde: massaal blijven winkelhieren, ook in de eindejaarsperiode.”