Redopapers uit Borgerhout provinciale Starter van het Jaar 2017

UNIZO Provincie Antwerpen bekroont bedrijf dat papieroverschotten creatief recupereert.

ANTWERPEN – 5/3/2018 UNIZO Provincie Antwerpen roept Redopapers uit Borgerhout uit tot Starter van het Jaar 2017. Ondernemers Tille Lingier en Linde Luyten winnen de prijs omwille van hun originele concept in de zogenaamde circulaire economie. Redopapers gaat aan de slag met papieroverschotten van drukkers en tovert deze om tot stijlvol drukwerk voor diverse bedrijven en organisaties. 


Voornamelijk in het binnenland, maar nu zetten we ook in op meer verkooppunten in het buitenland”, zo klinkt het bij Redopapers.

De manier van werken bij Redopapers? Als je de naam van het bedrijf in het Engels uitspreekt, wordt het al een beetje duidelijk. Gratis misprints en papieroverschotten ophalen bij drukkerijen, en die op ambachtelijke wijze verwerken tot designproducten zoals blocnotes, kalenders en andere papieraccessoires. Bedrijven en organisaties kunnen bij Redopapers terecht om hun resten te verwerken tot unieke papierwaren op maat. Zo maakten ze onder andere een papierlijn voor het MUHKA en Opera Ballet Vlaanderen. Ook Karel de Grote Hogeschool, de OVAM en OXFAM deden al beroep op hun maatwerk.

Sofi Van Ussel, Directeur van UNIZO Provincie Antwerpen, is alvast erg enthousiast over Redopapers.“Vaak heeft men de mond vol over circulaire economie maar er zijn ook ondernemers die het heft in handen nemen. Redopapers trekt resoluut deze kaart en zet het idealisme van de oprichters succesvol in de praktijk om. Het is knap om te zien wat Tille Lingier en Linde Luyten op korte tijd met Redopapers wisten te realiseren.”

Behalve de titel “Starter van het Jaar 2017” ontvangt het bekroonde bedrijf van UNIZO Provincie Antwerpen ook een cheque van €500 en een UNIZO lidmaatschap van 1 jaar. De ervaring van vorige jaren leert dat de verkiezing tot Starter van het Jaar vaak een boost betekent voor het betrokken bedrijf en een verhoogde belangstelling genereert uit diverse hoeken. Bovendien maakt Redopapers nu ook kans om te worden uitgeroepen tot de Vlaamse starter van het jaar. Op 8 maart nemen ze deel aan de nationale pitch. Op 13 maart zal worden bekendgemaakt of Redopapers het haalt van collega-bedrijven die in de andere provincies werden uitgeroepen tot starter van het jaar.