Triamant is Antwerpse UNIZO KMO-Laureaat 2016-2017

Triamant is Antwerpse UNIZO KMO-Laureaat 2016-2017
The Searchers is Meest Beloftevolle KMO

Na spannende voorverkiezingen riep UNIZO Provincie Antwerpen het Turnhoutse Triamant uit tot provinciale KMO-Laureaat. De jury was onder de indruk van het verfrissende alternatief voor het tradionele rusthuis waarmee de groep enthousiaste ondernemers achter Triamant intussen sinds 10 jaar mee uitpakt. Het prille The Searchers, dat één jaar geleden startte als cofinancier van internationale bioscoopfilms, schopte het tot provinciale belofte. De zopas verkozen Antwerpse laureaat en belofte dingen op 17 november mee naar de nationale titel.

Triamant: “Sterk businessmodel, inclusief sociaal engagement”
Triamant zag 10 jaar geleden het levenslicht dankzij een paar maatschappelijk gedreven ondernemers die een alternatief wilden bedenken voor datgene waar niemand naartoe wil: het rusthuis. Vandaag creëert Triamant reeds op vijf plaatsen in Vlaanderen plekken met een ziel waar mensen zo lang mogelijk, zo gezond mogelijk gelukkig kunnen leven. Bruisende buurten zijn het, waar mensen – jong en oud, met of zonder zorgvraag – voluit leven, elkaar kennen en helpen. www.triamant.be

Het Turnhoutse bedrijf brengt een unieke innovatieve totaaloplossing die inspeelt op diepmenselijke behoeften, bespaart voor de overheid, aan een competitieve kost voor de klant en tegelijk met een forse kwalitatieve meerwaarde. “Triamant biedt een zeer mooi concept aan die ons maatschappelijk thema “waardig ouder worden” aanpakt. ”, verduidelijken de juryleden.

The Searchers: “Zoveel vernieuwing in filmdistributieland is een Oscar waard”
De Antwerpse prijs voor de Beloftevolle KMO gaat dit jaar naar The Searchers, een jong bedrijf, dat sinds haar oprichting  een jonge en frisse wind doen waaien door het Belgische en Nederlandse filmdistributielandschap.
The Searchers cofinanciert de productie van internationale bioscoopfilms, verzorgt de marketingcampagnes van deze films in de Benelux en onderhandelt met partijen zoals UGC, Kinepolis, VRT, Telenet, Netflix en iTunes e.a. om de films zo efficiënt mogelijk naar hun fans te brengen. In een industrie die de grootste wijzigingen ondergaat sinds zijn ontstaan, streeft The Searchers een unieke balans na tussen creativiteit en economische rentabiliteit. Na één jaar van activiteit is dit bedrijf reeds uitgegroeid tot een enorme speler in deze business.. Naast het commerciële circuit hebben zij ook oog voor de “andere film” en weten zij deze bij het grote publiek te brengen.

“Met de KMO-Laureaat willen we een forum bieden aan KMO’s met een inspirerende en innovatieve bedrijfsvoering op verschillende terreinen. We zijn erg trots op onze laureaten en genomineerden”, aldus Sofi Van Ussel, directeur UNIZO Provincie Antwerpen. “Bedrijven als deze tonen aan hoe ondernemend en innovatief onze provincie is. Ze zijn illustratief voor de drive en het talent waarmee Antwerpse ondernemers in alle sectoren het beste van zichzelf geven om dagelijks mee te bouwen aan de economische welvaart van onze provincie. Deze bekroning is dan ook dubbel en dik verdiend.”

Meer weten? Contacteer Sofi Van Ussel, directeur UNIZO provincie Antwerpen
Tel: 0477 52 71 74 - E-mail: sofi.vanussel@unizo.be