UNIZO Herentals reikt eerste 'hart voor ondernemers uit'

UNIZO-Herentals geeft het eerste “Hart voor Herentalse Ondernemers” aan het AZ Herentals en het To Walk Again-Postrevalidatiecentruminitiatief

Herentals – 16 februari. UNIZO-Herentals wil elk jaar in februari even de tijd nemen om een vereniging, onderneming of persoon een warm hart toe te dragen voor hun tomeloze inzet voor onze stad. Het allereerste “Hart voor Herentalse Ondernemers”, een kunstwerk van de hand van Stijn Avonds, werd gisterenavond uitgereikt aan de dienst Orthopedische heelkunde van het AZ Herentals voor hun rol bij de realisatie van het allereerste To Walk Again-Postrevalidatiecentrum en living lab.

Maandagavond werd in de Golfclub Witbos te Herentals het eerste “Hart voor Herentalse Ondernemers” uitgereikt aan de dienst Orthopedische heelkunde van het AZ Herentals, en dit voor hun campagne en realisatie van het nieuwe To Walk Again-Postrevalidatiecentrum. Dit centrum zal immers niet alleen het AZH maar ook ondernemers in Herentals én Herentals als stad nationaal op de kaart zetten. Op naar een Kempense Health & Care Valley met Herentals als dé zorgstad en het zorgcentrum van België. Het allereerste “Herentalse Hart” werd in aanwezigheid van Karl Verlinden, voorzitter UNIZO Nationaal, presentator Rick De Leeuw en TWA-bezieler Marc Herremans overhandigd. 

AZ Herentals-directeur Rudy Van Ballaer en orthopedisch chirurg Toon Claes – tevens voorzitter van To Walk Again VZW – namen het werk van de hand van glaskunstenaar Stijn Avonds graag in ontvangst: “Het AZ Herentals, de dienst Orthopedie en alle partners van het To Walk Again-Postrevalidatiecentrum en living lab zijn Unizo dankbaar voor deze bekroning van de jarenlange inzet om de levenskwaliteit en de participatie van mensen met een fysieke beperking te verbeteren, en om ondernemingen te helpen passende bewegingsactiviteiten en innovatieve producten en diensten aan te bieden.”

 

Over het To Walk Again-Postrevalidatiecentrum in het AZ Herentals

 

Het To Walk Again-Postrevalidatiecentrum wil mensen met een fysieke beperking in een warme, uitdagende omgeving en onder deskundige begeleiding opnieuw laten bewegen nadat hun klinische revalidatie is afgelopen. Niet bewegen werkt immers verlammend. Voor To Walk Again kadert dit centrum in de verbreding van haar werking: To Walk Again, To Work Again, To Live Again.

Maar er is meer. Het To Walk Again-Postrevalidatiecentrum is tegelijk een living lab waar lokale en regionale ondernemingen innovatieve zorgtechnologie en -concepten kunnen ontwikkelen voor en in nauwe samenwerking, in co-creatie zeg maar, met de doelgroep van mensen met een fysieke beperking en hun begeleiders. Op die manier kan het To Walk Again-Postrevalidatiecentrum ook een stapsteen vormen richting een volwaardige Health & Care Tech Valley in de Kempen.

  

Samen voor een Herentals zonder drempels

Ook in de stad Herentals zelf wordt het To Walk Again-Postrevalidatiecentrum en living lab verankerd. De vier historische partners achter het centrum -- het AZ Herentals, Orthopedie Van Haesendonck, Mobilab@Thomas More en uiteraard To Walk Again -- zijn hiervoor naar Unizo-Herentals gestapt waarbij de stad, de middenstandsraad en de middenstandsvereniging Helemaal Herentals mee hun schouders onder het project hebben gezet.  

De missie is om alle mensen met een fysieke beperking een toegankelijke stad en middenstand aan te kunnen bieden, en waar nodig de nog bestaande drempels in kaart te brengen en weg te werken. De lokale middenstand kan hiervan profiteren door de bovenlokale aantrekkingskracht van het Postrevalidatiecentrum te koppelen aan een transparant aanbod aan toegankelijke activiteiten, winkels, HoReCa-zaken, diensten…

Omgekeerd zullen ook lokale ondernemingen nieuwe producten en diensten kunnen ontwikkelen in het living lab en onmiddellijk aanbieden aan de mensen met een fysieke beperking en hun entourage wanneer zij het To Walk Again-Postrevalidatiecentrum bezoeken.

De stad Herentals ten slotte versterkt door middel van een samenwerking inzake communicatie, infrastructuur en een optimaal G-sport- en -bewegingsaanbod de werking en de capaciteit van het centrum en het living lab.

 

Over UNIZO-Herentals

Lokale ondernemersvereniging Unizo Herentals behartigt de belangen van de Herentalse ondernemers. Met 11 bestuursleden doen we dit d.m.v. een unieke segmentenwerking. Op deze manier heeft elke ondernemer steeds een aanspreekpunt met kennis van zaken.

Op 15 februari 2016, de avond van het “Hart voor Herentalse Ondernemers”, gaven we speciaal aandacht aan de steun die elke ondernemer van thuis, van partner, van familie of van vrienden krijgt om er elke dag hard tegenaan te gaan. Geen beter moment dan Valentijn om daar bij stil te staan en een dankwoord voor die onvoorwaardelijke steun uit te spreken.

Met de uitreiking van het “Hart voor Herentalse Ondernemers” beloont Unizo Herentals een ondernemer of organisatie die het voorbije jaar een positieve impact realiseerde voor andere Herentalse ondernemers, onze stad en dit over onze gemeentegrenzen heen.

Dit jaar was de eerste editie, van hopelijk een lange traditie, van het Unizo “Hart voor Herentalse Ondernemers”. Uit 19 genomineerden maakte het bestuur, volgens bovenstaande afweging, de dienste Orthopedie van het AZ Herentals, als winnaar bekend. Toon Claes, voorzitter van TWA en Rudy Van Ballaer, directeur van het AZ Herentals, namen maandagavond het unieke kunstwerk van Stijn Avonds in ontvangst. Het AZ Herentals ontvangt de prijs voor hun uitbouw van het ToWalkAgain-postrevalidatiecentrum in Herentals. Het kunstwerk staat vanaf vandaag te pronken in de inkomhal van het Herentalse ziekenhuis.

www.unizoherentals.be

 

Over het AZ Herentals

Het AZ Herentals is een modern en dynamisch ziekenhuis dat professionele basiszorg aanbiedt, inclusief verschillende speerpuntdiensten. Het beschikt over 243 bedden, verspreid over verschillende verpleegafdelingen. Onze missie als regionale zorginstelling bestaat erin een professionele basiszorg aan te bieden aan alle patiënten, waarbij klantvriendelijkheid en kwaliteit de sleutelbegrippen zijn die gehanteerd worden door 100 artsen, 650 ziekenhuismedewerkers en het bestuur onder het motto ‘Wij staan borg voor kwaliteit en zorg!

 

Over To Walk Again VZW

To Walk Again VZW is sinds 2003 actief om het menselijk kapitaal dat in de rolstoel zit activeren en opnieuw volwaardig laten participeren in onze samenleving. Daarbij staat de mens centraal, geruggesteund door de beschikbare technologie, expertise en wilskracht. 

Om dit waar te maken zet de ‘To Walk Again’ werking vandaag haar schouders onder een laagdrempelig aanbod aan bewegingsactiviteiten voor andersvaliden met een fysieke beperking: 35 uur per week sport en revalidatie onder deskundige begeleiding; het organiseren van jaarlijks tientallen sport- en avonturenkampen; het verzorgen van de aankopen van nieuw sport- en revalidatiemateriaal. Daarnaast opent het in de loop van 2016 samen met haar partners een eerste een eerste eigen en innoverend TWA Postrevalidatiecentrum, in staat om meer mensen langer en vooral beter te kunnen helpen. De volgende stap zal de herintegratie van de anders valide in de werkende maatschappij zijn: To Work Again

 

Over de stad Herentals

Herentals als historische hoofdstad van de Kempen is een warme stad waar het aangenaam wonen, werken en vertoeven is in een groene omgeving. Als actieve stad met regionale functie zijn we een stad op mensenmaat. Voor onze burgers willen we een warme, aangename samenleving zijn waar iedereen zich thuisvoelt. Hoewel het de ambitie is om verder demografische en economische groei te realiseren, willen we dit doen met behoud van de eigenheid en het warme menselijke karakter. In Herentals kennen mensen elkaar nog, ontmoeten ze elkaar. Ook bij verdere groei willen we deze positieve eigenschappen bewaren.

   
  foto_uitreiking

(vlnr. Stijn Avonds, Rick De Leeuw, Rudy Van Ballaer, Marc Herremans, Toon Claes, Gert Lathouwers, Karl Verlinden)

 

 

 

 

Meer info over dit persbericht:

Gert Lathouwers, UNIZO Herentals : 0477 62 08 26