UNIZO maakt van onze jongeren ondernemers

Project Jongeren en Ondernemerschap heel succesvol : helft deelnemers heeft al eigen zaak...

Jongeren zijn de winnende generatie ondernemers van de toekomst. Daarom hebben UNIZO, VDAB en Syntra AB in de provincie Antwerpen de handen in elkaar geslagen om jongeren aan te zetten tot ondernemerschap. En met succes: van de 12 jongeren die met het project zijn gestart, hebben er ondertussen al 6 een eigen zaak opgestart.

Aanpak jeugdwerkloosheid

Naast werken in loondienst in een bedrijf moet zelfstandig ondernemerschap volgens UNIZO en VDAB een volwaardige piste worden in de loopbaan van een jongere. Als motor van onze economie heeft deze generatie er alle belang bij een doeltreffende en maatgerichte begeleiding te krijgen bij de opstart van een eigen zaak.

Doelgroep van het project waren werkzoekende jongeren tussen 18 en 30 jaar met een concreet ondernemersidee die bereid waren om een zelfstandige zaak op te starten in hoofdberoep.

Uitgebreide ondersteuning

De jonge werkzoekenden kregen eerst de mogelijkheid om hun ondernemersidee te onderzoeken op haalbaarheid en indien nodig een diploma bedrijfsbeheer te halen bij Syntra AB. Vervolgens werden ze gecoacht door startersadviseurs en experten van UNIZO via workshops en individuele gesprekken rond ondernemende thema’s.

“Het is handig dat je wordt begeleid door verschillende partners zoals VDAB, UNIZO en Syntra AB. Zij helpen je om mogelijke problemen in een bredere context te plaatsen”, vertelt Joost Bevernage die sinds kort bedrijfsfilms maakt met zijn eigen productiehuis.
 

Van de 12 jongeren die in het project zijn gestapt, hebben ondertussen al 6 een eigen zaak opgestart. Benieuwd wie ze zijn? Bekijk de reportage gemaakt door Joost :

 

.

 

Starter van het jaar

Tot 15 oktober kunnen trouwens alle starters (niet alleen jongeren) in gans Vlaanderen zich kandidaat stellen voor de titel van "Starter van het Jaar".  Op dinsdag 24 november 2015 wordt de winnaar bekendgemaakt te Antwerpen tijden de roadshow "Ik word mijn eigen baas".
 

startervanhetjaar2015

 

 

 

 

UNIZO-verantwoordelijke Jelle Volckaerts

jelle.volckaerts@unizo.be

Syntra AB: Eline De Smedt & Cara Van Den Cloot

T 03 451 99 00
 

VDAB: Veerle Van Damme

T 03 229 06 23 / M 0496 57 55 65
 

Meer over: Starten, Startersformaliteiten, Nuttige starterstips