UNIZO Mechelen en Stad Mechelen versterken ondernemers na de crisis

Ondernemersorganisatie UNIZO Mechelen en de Stad Mechelen slaan de handen in mekaar om Mechelse ondernemers, die een sterke impact van de corona-crisis ondervinden, te ondersteunen. Het aanbod geeft ondernemers de tools om zo snel mogelijk hun onderneming weer op volle toeren te laten draaien.

UNIZO Mechelen kreeg de afgelopen weken heel wat signalen van ondernemers dat zij met moeilijkheden kampen na de corona-crisis en zelfs na de heropstart, nog een zware tijd tegemoet gaan. Gewoon toekijken vond het stadsbestuur en UNIZO Mechelen dan ook geen optie.  Samen stelden ze een begeleidingsaanbod samen dat vertrekt vanuit een grondige financiële analyse Waarbij de ondernemer duidelijk zicht krijgt op de gezondheid van de onderneming. Het verdere verloop van het traject is op maat van de ondernemer, zodat de middelen van de Stad Mechelen en de financiële bijdrage van UNIZO Mechelen maximaal renderen.

“Wij willen een ondernemersvriendelijk beleid in Mechelen. Het spreekt voor zich dat wij onze Mechelse ondernemingen ook in moeilijke tijden moeten ondersteunen. Om hen zo goed mogelijk te helpen, starten we met UNIZO Mechelen een gezamenlijk initiatief op. Een goede en gerichte aanpak is van belang voor ondernemingen die vanwege corona in de problemen zijn gekomen. In de eerste fase zal er met de ondernemers een verkennend en oriënterend contact plaatsvinden, waarna de ondernemers de aangepaste begeleiding krijgen. Zo kan er bijgestuurd worden waar nodig om hun onderneming terug op de rails te krijgen. Als stad zijn wij bereid om dit financieel te ondersteunen en wij zijn tevreden dat UNIZO Mechelen aan hetzelfde zeel trekt”, aldus Greet Geypen, schepen van Economie.

 “Wij hebben samen met de stad gezocht naar een manier om onze Mechelse ondernemers echt te helpen en niet zomaar geld ter beschikking te stellen” vertelt Carl van Dyck, directeur UNIZO Provincie Antwerpen. ”UNIZO staat immers bekend als aanbieder van kwalitatieve begeleidingstrajecten en adviesverlener op maat van de ondernemer. Dat is exact wat we willen doen met dit aanbod. We gaan in op wat voor de Mechelse ondernemer écht telt. Bijvoorbeeld een financiële overbrugging, maar ook een heroriëntering in productaanbod, het aansnijden van nieuwe markten, een marketingstrategie,…noem maar op."

Mechelen draagt per begeleidingstraject voor Mechelse ondernemers, 350 euro bij (maximaal 1 bijdrage per onderneming). De ondernemer en/of UNIZO Mechelen staan in voor de overige kosten, waarbij de bijdrage van de deelnemer zelf maximum 200 euro bedraagt. Het ondersteuningsaanbod voor de Mechelse Ondernemers, zal zeker tot het einde van 2021 open staan om aan deel te nemen.

"Dit begeleidingstraject wordt gefinancierd door de stad Mechelen, de Vlaamse overheid en UNIZO Mechelen. De financiële- en bedrijfsanalyse kost de Mechelse ondernemer dus niets, en in een optioneel verdiependbegeleidingstraject wordt een minimale bijdrage gevraagd. Want zo helpen we de Mechelse ondernemer echt! En dat is wat de stad Mechelen en Unizo Mechelen bindt," aldus Filip Jacobs, voorzitter UNIZO Mechelen.