UNIZO Mechelen lanceert “ondernemers steunen ondernemers”

“Ondernemen in Corona-tijden is niet evident”, zegt Carl Van Dyck, directeur UNIZO provincie Antwerpen.  “Heel wat ondernemers hebben nieuwe opportuniteiten ontdekt maar velen hebben en zien nog steeds  zwarte sneeuw. Over zwarte sneeuw praten doet ook een ondernemer niet graag. Toch willen de bestuurders-ondernemers van UNIZO-Mechelen dat er over gepraat wordt. Samen met de stad Mechelen zetten we een project op dat Mechelse ondernemers een luisterend oor en een helpende hand biedt.”

“De bestuurders van UNIZO Mechelen gaan hun collega-ondernemers zelf opbellen” vult Bert Leysen, ondernemer en UNIZO-bestuurder, aan.  “Van ondernemer tot ondernemer. Hoe gaat het? Wat werkt nog? Waar loop je tegen aan? Wat kunnen wij voor u betekenen?” Bert vervolgt: “Vanuit deze belronde verzamelen we vragen, best practices en daar waar problemen naar boven komen leiden we de ondernemers naar de UNIZO-ondernemersbegeleiding.”

“Vanuit een grondige financiële analyse krijgt de ondernemer een duidelijk beeld van de gezondheid van de onderneming en krijgen we zicht op de impact van corona. Het verdere verloop van het traject is op maat van de ondernemer, zodat de middelen van de Stad Mechelen en de financiële bijdrage van UNIZO Mechelen maximaal kunnen renderen.” aldus Carl Van Dyck.

Stad Mechelen draagt per begeleidingstraject voor Mechelse ondernemers, 350 euro bij (maximaal 1 bijdrage per onderneming). UNIZO Mechelen, als de lokale ondernemersvereniging, investeert zelf ook in dit project waardoor de eigen bijdrage van de deelnemer maximum 200 euro bedraagt. Het ondersteuningsaanbod voor de Mechelse Ondernemers, zal zeker tot het einde van 2021 lopen.

Begin september starten de UNIZO-bestuurders met de belrondes naar hun collega-ondernemers.

Vanuit UNIZO provincie Antwerpen zal An Wouters, ondernemersbegeleider, de ondernemers begeleiden naar de best mogelijke ondersteuning. Hiervoor werken we ook samen met Dyzo, het anker voor ondernemers in moeilijkheden, voor die ondernemers die een langdurige omkadering nodig hebben.

“Maar we zijn er ook van overtuigd dat we uit deze belrondes heel wat positieve ideeën zullen halen waarmee we onze UNIZO-werking kunnen versterken. Met deze ideeën gaan we de komende weken en maanden graag aan de slag.”  sluit Carl Van Dyck af.

Wil je meer informatie over dit begeleidingstraject? Mail naar MCAntwerpen@unizo.be 

Pers- en communicatieverantwoordelijke Nicolle Raven
M 0478/55.65.32 - E nicolle.raven@unizo.be

Meer over: Corona, Uitdaging korte termijn