UNIZO OndernemersForum is vernieuwd!

Jaarlijks nemen 1000-den ondernemers uit Vlaanderen deel aan een lerend netwerk en dit al 15 jaar.  Na het feestjaar was het tijd om te evalueren en de formule van peterschapsgroepen aan te passen aan de veranderende tijdsgeest.  In september start het nieuwe academiejaar, maar ook ondernemers willen en moeten blijven leren en bijscholen.

Waarom was UNIZO OndernemersForum toe aan een verandering?

Ondernemers zijn veeleisend, ze hebben weinig tijd en willen dan ook liefst zoveel mogelijk return op korte termijn. Informatie vinden ze genoeg op het internet, theoretische opleidingen kunnen ze overal volgen.  Maar waar het vaak misgaat is de actie, het uitvoeren of implementeren van het geleerde.  Maar al te vaak komen ideeën en het geleerde op een ‘To do’ lijst, die dan verloren gaat in de alledaagse werking van hun onderneming. Dit is dan ook waar we met UNIZO OndernemersForum op gaan inzetten.

Hoe gaan wij dat waarmaken?

Voorheen duurde een traject minstens een jaar, maar voor sommige thema’s was dat te lang.  Ik denk maar aan de leergroep “starten van een webshop”, wil je een pionier zijn dan heb je geen jaar de tijd om erover na te denken en te plannen.  Vanaf september zullen er ook trajecten zijn die korter duren, in een 5 tal bijeenkomsten beloven we de nodige handvaten en netwerk aan te rijken om te kunnen springen.

In de vernieuwde formule kiezen we er ook voor om met een expert-coach te werken in plaats van de vrijwillige peter/meter.  Hierdoor zal de rode draad door het traject duidelijker bewaakt worden.  De coach is dan ook beter in staat om de ‘actie’ uit te lokken door gebruik te maken van verschillende methodieken, zoals rollenspelen, oefeningen, brainstromsessies of huiswerk.  Netwerken en ervaringen uitwisselen blijft hierbij wel het uitgangspunt.

Waar kunnen ondernemers terecht voor meer informatie?

Op 18 augustus is er een inspiratieavond die geleid zal worden door selfmade topondernemer Harry Demey van LDV United.  Door zijn bezoek aan the Silicon Valley is hij er nog meer van overtuigd dat netwerken en open van ideeën wisselen aan de basis liggen voor de succesvolle ondernemers van de toekomst.  Het ene idee versterkt het andere en zo ontstaat het ontdenkbare, zoals jong en oud weer op wandel krijgen opzoek naar Pokemons.

In Grobbendonk is er op 23 augustus een informatieavond. Hier kunnen ondernemers met ambities kom kennismaken met de coaches en hun doelstellingen.

Alle informatie is te vinden op http://ondernemersforum.unizo.be/