UNIZO opent Dag vd Klant met Verdienstelijke Ondernemers

Verdienstelijke Ondernemer

Op donderdag 24 september vond de jaarlijkse huldiging plaats van verdienstelijke ondernemers uit het district Antwerpen. Deze activiteit werd samen met het district Antwerpen georganiseerd.

Dit jaar lag de klemtoon op de relatie tussen zelfstandige ondernemers en de samenleving.

Volgende ondernemers leveren volgens UNIZO het bewijs dat de ondernemersmentaliteit een onmisbaar ingrediënt vormt van een geïnspireerde samenleving :

 

  • concertorganisator Paul Ambach en zijn alter-ego Boogie Boy wegens zijn onmiskenbare prestaties om de Vlaamse entertainmentsector te professionaliseren en tegelijk een authentieke Vlaamse artiest te blijven
  • advocaat Jos Vander Velpen wegens zijn inzet bij de Liga voor Mensenrechten en recent bijvoorbeeld zijn verzet tegen de taks op imagoverlagende zaken
  • Peter Vermeulen wegens het baanbrekende werk met z'n bureau Stramien waar hij meewerkte aan de heraanleg van winkelstraten zoals de Driekoningenstraat en de Abdijstraat/TIR en zijn maatschappelijk engagement als ondernemer bij Ringland
  • Dr. Luc Colemont met z'n tomeloze inzet rond de actie Stop Darmkanker
  • Ahad Eshgzhey die duurzaamheid in onze horeca introduceert met de Caffungi-oesterzwammen die gekweekt worden op een voedingsbodem van koffiegruis, een afvalstof die anders gewoon verloren gaat
  • Walter Geerts die als Antwerps apotheker het voortouw nam om de Vlaamse apothekers te verenigen en verder te professionaliseren met o.a. de jaarlijkse Farmabeurs, publicatie van het Compendium, oprichting Farma vzw,... en dit combineert met de inzet voor 'zijn' wijk Luchtbal waar hij meewerkt aan een betere buurt met ruimte voor een leefbare detailhandel.
  • Aline Julia die als docente shop management de winkeliers van de toekomst opleidt bij de Karel de Grote-hogeschool en ook de stap heeft gezet naar ondernemerschap door te streven naar een duurzame landbouw via het samenbrengen van lokale voedselproducenten rond Antwerpen en bewuste consumenten via 'de Fermetisten'.

District_DagvdKl2

 

Vlnr. : Jos Vander Velpen, Walter Geerts, Samuel Markowitz, Paul Ambach, Luc Colemont, Aline Julia, Peter Vermeulen, Ahad Eshgzhey, Nico Volckeryck, Bert Van Buggenhoudt

 

 

Voorzitter Nico Volckeryck van UNIZO Antwerpen-Stad gaf in zijn toespraak aandacht aan het belang van het district voor de lokale handel en bedankte  schepen Samuel Markowitz uitdrukkelijk voor zijn persoonlijke inzet hierbij. 

Voorts kon Nico Volckeryck ook niet nalaten een aantal zorgwekkende fenomenen te benoemen.  De taks op imagoverlagende handelszaken werd als contraproductief bestempeld en onze principiële steun voor een zuivere omgevingslucht en dus de invoering van de lage-emissiezone volgend jaar zal een nog onvoorzienbare impact hebben op onze ondernemers. 
Hij pleitte er dan ook voor om de impact op onze lokale economie in kaart te brengen en naar een minimum aan administratieve last te streven voor de gebruikers.

Tenslotte stelde hij vast dat er een ware revolutie plaatsvindt in onze retail waarbij zondagsopeningen,  e-commerce,... door toekomstgerichte ondernemers als een opportuniteit moeten gezien worden !

Contactpersoon UNIZO Antwerpen-Stad :

Nico Volckeryck - 0496/25.97.45 - nico.volckeryck@unizo.be

Provinciaal Woordvoerder UNIZO

Johan Van Loon - 0479/691.483 - johan.vanloon@unizo.be

Meer over: Belangenbehartiging, Duurzaamheid, Gemeente, Openingstijden, Nachtwinkel, Koopzondag, Toeristische centra