UNIZO Turnhout reikt Pluimen uit aan Het Nest, Domus Caseï en Rockin’ Around Turnhout

Op een nieuwjaarsreceptie bij Pauwels Print & Mail heeft Unizo Turnhout zaterdagavond de jaarlijkse Pluimen uitgereikt. Dat is een onderscheiding voor verdienstelijke ondernemers in de stad.

Voor de KMO’s gaat de Pluim naar Brouwerij Het Nest, die vorig jaar de deuren opende en voortaan in de eigen brouwerij hun bieren brouwt. “Ze leggen sterk de link met de speelkaarten en Turnhout. Bovendien zijn het jonge ondernemers die er volledig voor gaan”, motiveert voorzitter Flor Joosen de toekenning. In de categorie ‘Bedrijf in de stad’ wint Domus Caseï een Pluim. “De kaasspeciaalzaak verhuisde recent van de Herentalsstraat naar de Patersstraat en breidde uit met een degustatieruimte”, weet Joosen. “Intussen heeft de zoon de zaak helemaal in handen genomen. Een volgende generatie dus.”

Met Rockin’ Around Turhout bekroont Unizo Turnhout ook een event dat jaarlijks veel volk naar Turnhout lokt. Aanvankelijk zou het rock ’n roll-weekend in 2015 niet meer doorgaan, maar uiteindelijk besliste de organisatie om toch verder te doen. “Ze brengen sfeer in de stad en versterken mee het imago van Turnhout”, aldus nog Flor Joosen. (made in kempen 25012016)

Bekijk de fotoreeks van Mia Uydens