Vertrouwen is de sleutel tot een dreamteam

Wim Putzeys staat aan het roer van een aantal start-ups binnen de Cronos-group, zoals Peel. Peel biedt innovatieve en digitale oplossingen aan bedrijven om hun dienstverleningen te verbeteren.  Digitaal werken, online vergaderen en een virtuele apéro zijn Wim en zijn collega-consultants dus zeker niet vreemd. Toch hecht Wim waarde aan een goede balans tussen fysiek en online werken om een vertrouwensband te behouden. 

Hoe managet Wim zijn dreamteam in deze digitale tijd? 3 inzichten…

“In ieder team houden we een ‘stand-up’: iedereen geeft een update waar hij nu aan werkt en welke hulp hij nodig heeft. Dit gaat echt over korte termijn plannen en is het moment om aan te geven als je vast zit. Dit is echt nodig, want je kunt niet zomaar even langs iemand zijn bureau lopen. Ik maak er dus echt een punt van om mensen online meer te ondersteunen.”

“Het is heel belangrijk om ook leuke dingen te blijven doen. Zo houden we wekelijks een virtueel café op vrijdagmiddag. Door alle digitale tools: teams, slack, whatsapp, is het eigenlijk heel makkelijk om alle fysieke activiteiten om te zetten naar digitale activiteiten. De leuke momenten worden echter vaak vergeten!”

“Om dit alles te doen slagen is een open bedrijfscultuur enorm belangrijk. Het basis-ingrediënt is vertrouwen. Dat moet uiteraard groeien. Ik vind het belangrijk om regelmatig terug te blikken op wat we gedaan hebben. Doorlopend bekijk ik hoe we samen werken, hoe het in mijn teams gaat en hoe we dat kunnen verbeteren.  Doordat die cultuur er al was, merk ik nu weinig verschil tussen fysiek en online werken: mensen vertrouwen elkaar genoeg. Als er nieuwe aanwervingen komen, wordt dat wel een extra aandachtspunt. Hoe creëer je een ‘online’ een vertrouwensband met een nieuw persoon in je team? Fysieke presence blijft dus echt belangrijk. Ook wanneer we nieuwe projecten starten. Dan wil je gewoon aan het zelfde bord staan en daar samen op kladden !”

Wil jij ook een sterk Dreamteam vormen? UNIZO Provincie Antwerpen organiseert het Ondernemersforum: Hoe bouw je een Dreamteam? We gaan op 20 augustus van start. Schrijf je nog snel in: https://www.unizo.be/antwerpen/dreamteam