Vincent van Loock uit Putte is de Antwerpse jobstudent van het jaar.

Donderdag 1 september 2016

De Antwerpse Jobstudent voor 2016 is de 23- jarige Vincent van Loock bij MyGuest, het digitaal marketingbureau uit Puurs en dochtermaatschappij van Carya Group opgericht door Patrick Vanbrabandt. UNIZO wil samen met partner ADMB aan de hand van de wedstrijd ‘jobstudent van het jaar’ het belang van de jobstudent voor werkgevers benadrukken. UNIZO provincie Antwerpen wenst naar aanleiding van deze bekroning bij de start van het nieuwe schooljaar iedere leerling en student veel succes toe en een jaar waarin zij ook binnen hun leeromgeving voldoende kansen krijgen om hun ondernemingszin verder te ontwikkelen.

Vincent Van Loock werkt tijdens de zomermaanden bij MyGuest en ontwierp en ontwikkelde onder meer websitetemplates. Hiervoor had hij in februari al stage gelopen bij het digitaal marketingbureau MyGuest.

Vincent Van Loock en MyGuest bewijzen dat een jobstudent een belangrijke meerwaarde voor de onderneming kan zijn. Enerzijds zorgen jonge mensen met nieuwe, frisse ideeën voor verdere innovatie binnen een bedrijf.  Anderzijds doen jobstudenten een pak werkervaring op die zij kunnen gebruiken om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.  Het biedt hen de kans om aan het bedrijf waar zij als jobstudent aan de slag zijn te laten zien wat ze in hun mars hebben. Of de ondernemer kan hen laten proeven van de noodzakelijke realiteitszin die nodig is om succesvol een eigen bedrijf op te starten.

Creatieve teamplayer
Didier Passchier CEO van MyGuest en Kim Masson teamcoach bij MyGuest  omschrijven Vincent als volgt: “Als voortdurend innoverend bedrijf, zijn wij zeer onder de indruk van de frisse wind die Vincent keer op keer deed waaien in zowel de digitale marketingstrategieën die we bieden aan onze klanten als doorheen ons klein, maar fijn landschap ‘@The Carya Campus’. Zijn enthousiasme en levendige creativiteit zijn niet alleen een meerwaarde geweest voor MyGuest, maar worden ook enorm geapprecieerd door het team dat hem nu zo goed als part of the family beschouwd.”

Lovende klanten
Ook onze klanten zijn zeer tevreden met deze brok van genialiteit die recent onze huidige websites heeft omgetoverd tot über-functionele en tegelijkertijd ook pareltjes van websites voor de eindgebruiker. We twijfelden er dan ook niet aan om Vincent kandidaat te stellen voor de titel Jobstudent van het jaar.

Meer jobstudenten
Het aantal jobstudenten groeit jaar na jaar. In 2012 waren dat er 420.453, terwijl dat aantal in 2014 al opliep tot 469.602, goed voor 10,3 mio gewerkte dagen. Ook het aantal studenten dat het contigent van 50 dagen volledig benut stijgt trouwens jaar na jaar. Uit een eigen UNIZO-enquête blijkt dat driekwart van de werkgevers jobstudenten in dienst neemt.  Ze doen dat vooral om piekmomenten te kunnen opvangen. 1 op 5 werkgevers gebruikt studentenjobs ook als mogelijk aanwervingskanaal.
 
Tevreden met hervorming naar urensysteem
UNIZO is tevreden met de recente hervorming van de studentenarbeid naar een urensysteem. De ondernemersorganisatie was hier al langer vragende partij voor. Met onder meer de wedstrijd Jobstudent van het Jaar probeerde ze de nood aan een urensysteem onder de aandacht te brengen.

Tot slot…
UNIZO provincie Antwerpen wenst bij de start van het nieuwe schooljaar iedere leerling en student veel succes toe en een jaar waarin zij hun ondernemingszin kunnen ontwikkelen.

Meer info over dit persbericht:
Sofi Van Ussel – Directeur UNIZO Provincie Antwerpen sofi.vanussel@unizo.be; 0477 52 71 74

Publicatie in: