Vroeg begonnen is half gewonnen!

Jong starten heeft tal van voordelen. Als student heb je een frisse kijk op veel aspecten en dat levert vaak creatieve invalshoeken op. Ruim 5.000 studenten in ons land hebben een eigen onderneming maar hoe is dat eigenlijk zo “student-ondernemer zijn”? We spraken met Antwerpse student-ondernemers Gilles Schepens en Xin Lu van Noodle Burger. Xin en Gilles hebben een ontzettend druk zomer achter de rug met Tomorrowland, festival der festivals, als hoogtepunt.

NOODLE BURGER
De twee studenten hebben hun product twee jaar geleden bedacht na een avondje stappen in Antwerpen. Xin hunkerde naar noodles en Gilles naar een hamburger. "Maar toen dachten we: waarom zouden de twee niet combineerbaar zijn? De dag erna zijn we met een kater op zoek gegaan naar het bestaan van een Noodle Burger. Na veel opzoekwerk bleek dat het concept nog niet bekend was in België.” vertelt Xin. Sindsdien is het idee van Noodle Burger eigenlijk beginnen groeien.

Na heel wat trial en error kwamen ze uit op de Noodle Burger van vandaag, de perfecte mix tussen westerse en oosterse smaken.

“We hebben ook heel lang nagedacht in welke vorm we wilden starten: een restaurant, catering, pop-up,… Uiteindelijk is de keuze gevallen op foodtruck maar stiekem dromen we nog van een restaurantfranchise van Noodle Burger.” zegt Gilles met een grijns.

“Het doel is niet om ons hele leven in een foodtruck te werken maar om te blijven ondernemen en te blijven groeien.”

GEWOON DOEN MAAR HOU JE VERSTAND ERBIJ
Elke kans die de ondernemers krijgen om hun verhaal te vertellen, om te pitchen, om medestudenten te motiveren grijpen ze met beide handen. “Het is voor ons echt een hele rollercoaster maar we leren zo ontzettend veel bij! We kunnen het echt iedereen aanbevelen.”

“Spring er wel niet halsoverkop in want als student heb je tijd en ruimte om na te denken over je onderneming. Wij hebben bijvoorbeeld een doordacht ondernemings- en financieringsplan geschreven. Door zoveel mogelijk te pitchen en te spreken over ons idee verzamelen we ook veel interessante feedback. Omring je met de juiste mensen, vraag om hulp en luister. Het wordt geen piece of cake maar het is het helemaal waard.