Waarom slim onderhandelen belangrijker is dan ooit (en hoe iedereen het kan leren)

Samenwerkingsovereenkomsten, veranderingstrajecten, projectlanceringen, besluitvormingsprocessen, … Er zijn heel wat momenten waarop je als ondernemer moet onderhandelen.

Maar vergis je niet: onderhandelen draait om heel wat meer dan je gelijk halen. Het is geen gevecht, waarbij de sterkste wint. Integendeel; een goede, duurzame onderhandeling eindigt in een oplossing die aan de voorwaarden van alle partijen voldoet.

Volgens Lut Pierre (Master in Politieke en Sociale Wetenschappen en ICF-gecertificeerd coach) is succesvol beïnvloeden een en-en-verhaal. Daarom focus je tijdens haar Ondernemersforum op je eigen doelen én op de belangen van de anderen. Zo winnen jullie er uiteindelijk allemaal bij!

lut pierre

“Goed onderhandelen kan je leren. En het is ook belangrijk dat je het leert, want het wordt steeds moeilijker om op de ‘oude’ manier invloed uit te oefenen. Bedrijven zijn niet langer  hiërarchische organisaties, maar complexe netwerken waarin top down beslissingen plaatsmaken voor democratisering van de besluitvorming. Je functie, bevoegdheid en zelfs je expertise zijn lang niet meer voldoende om iedereen mee te krijgen. Mensen verwachten inspraak. Daarom is het belangrijk om te weten hoe je kunt overtuigen zonder macht uit te oefenen. Een cruciale vaardigheid om succesvol samen te werken”, zegt Lut Pierre.

 

Lut Pierre heeft meer dan 30 jaar ervaring in leiderschapsversterking, besluitvorming en strategische organisatieontwikkeling. Haar uitgangspunt? Duurzaam onderhandelen is een en-en-verhaal: “Het draait niet alleen om het verdedigen van je eigen belangen, maar ook om het omgaan met de belangen van de anderen. Je moet durven toegeven dat er verschillende visies zijn en die op een sociaal acceptabele manier benoemen, zonder verwijten. Daarna kan je in gesprek gaan: niet over de oplossing die jij wil voorleggen, maar wel over het doel dat jullie willen bereiken en de verschillende voorwaarden waarmee rekening gehouden moet worden. Zo kom je tot een uitkomst die door alle partijen gedragen wordt.”

Om dat te doen, hanteert Lut de SIU©-aanpak. “Dat staat enerzijds voor Succesvol Invloed Uitoefenen: wat wordt door de verschillende partijen als een succes gezien, wat valt binnen hun invloed en hoe kunnen ze die invloed uitoefenen? En anderzijds voor de factoren die het onderhandelen beïnvloeden, zoals de Situatie, de Intenties en de beoogde Uitkomsten. Zo krijg je inzicht in het onderhandelingsproces en leer je ook je eigen stijl - want iedereen heeft natuurlijk zijn eigen manier van communiceren - aan te passen aan de context.”

Aan die individuele ontwikkeling besteedt Lut veel aandacht tijdens haar coachingsessies: “De meest succesvolle onderhandelaars zijn niet diegenen die het beste kunnen argumenteren of het assertiefst zijn, maar wel diegenen die zich het beste kunnen inleven en het beste kunnen luisteren. Onderhandelen is geen kwestie van lef, het is een kwestie van een goede voorbereiding en juiste inschatting van de situatie. En dat kan je perfect leren!”

Ook vol zelfvertrouwen onderhandelen?

Lut Pierre leert je succesvol invloed uitoefenen. Ze overlaadt je met de nodige vaardigheden, maar ook met een dosis tactiek, vragen ter reflectie en inzichten in de beïnvloedingsstrategie tijdens het Ondernemersforum Onderhandelen. Naast flink wat achtergrondkennis, krijg je ook heel wat tips en tricks mee via praktische oefeningen. Tot je de kunst van het onderhandelen helemaal onder de knie hebt.

- Verschillende vormen van invloed uitoefenen.
- Het conflict vermijden.
- Troeven, valkuilen en weerstanden.
- Onderhandelingsstrategieën.

SESSIES
Dinsdag 10 maart, 17 maart, 24 maart, 31 maart en 21 april

DEELNAME
€360,-

Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven!
 

Meer over: Ondernemersforum, HRM en leiderschap, Interne organisatie, Vennootschappen, Bestuurders-zaakvoerders