Warme ondernemersverhalen tijdens de koude decembermaand: GeVe – als het om verlichting gaat.

Het verhaal van GeVe verlichting dateert uit 1969. Geert was toen 3 jaar “Mijn moeder nam wegens ziekte van de vader, diens taken als directeur over bij een verlichtingsfabrikant. Nadien besliste zij zelf een eigen collectie op poten te zetten, met productie vanuit hun garage. Na een garage volgenden meerdere totdat we ons in 1976 in Wilrijk vestigde. Na de crisis die destijds woedde, besloot mijn moeder om zelf retail te gaan doen. Een échte geëmancipeerde vrouw!” vertelt Geert.  

Ondernemen is Geert met de paplepel ingegoten. Hij besloot handelswetenschappen te studeren en was geselecteerd voor een MBA aan de Northwestern University.  “Kansen genoeg in Amerika, maar als enig kind, lonkte de uitdaging om het levenswerk van mijn ouders verder te zetten,” blikt Geert terug.  

1989: De Europese grenzen gingen open en Geert wilde verder kijken dan de Belgische grens. De productielijn van GeVe werd een heus merk: Linea Verdace. En voor al wie de vertaling probeert te ontdekken: Verdace komt van Verdat(je), de jongste Verdat-telg, na een goede avond op een Spaans terras. Linea Verdace wordt wereldwijd verdeeld.  Naast Linea Verdace biedt GeVe ook veel andere merken aan in hun toonzaal te Wilrijk. Er werken 25 mensen bij GeVe.  

Geert: “Een klant koopt bij ons een lichtoplossing. Daar zit volgens mij ook het verschil met andere ondernemingen in onze branche. Bij ons is licht een passie en vooral een vak. Daar heb je vakkennis, passie en deskundigheid voor nodig. Doe hier de vanzelfsprekende service boven op en je hebt een goeie cocktail”  

Achter de schermen vecht GEVE ook op hun eigen manier tegen het CORONA-virus. GeVe produceert al meer dan 30 jaar verlichtingstoestellen die virussen, bacteriën en schimmels doden in de lucht en op oppervlaktes. De Genesis Life Saver is een verlichtingstoestel dat in 15 minuten een ruimte van 90m³, na standaard desinfectie, voor 99,999% covid-19 vrij maakt. “De dosis die Covid19 nodig heeft is echt stevig. Wel 20 keer zoveel als om een griepvirus aan te pakken, maar het werkt,” getuigt Geert.  

Ook GeVe is geraakt door de winkelsluiting. “Zoals een clown zijn verdriet verwerkt, hebben wij dat ook op een ludieke manier gedaan. We hebben  31/10 snel onze kerstboom opgezet in de winkel en alle klanten bedankt met een flesje cava om te klinken op het nieuwe jaar. Sluiten was pijnlijk, maar we doen dat graag in het belang van ons allemaal.” 

www.GeVe.be