Ontdek Rotterdam - Circulair én innovatief!

Creatief. Circulair. En internationaal.

Het zijn dé woorden om Rotterdam - en de jonge, vernieuwende ondernemers die zich er nestelen - te omschrijven. De Nederlandse havenstad, die zich in 2018 nog mocht kronen tot Europese hoofdstad van de circulaire economie, weet te inspireren. Hier steekt de digitale maakindustrie zijn kop boven het maaiveld, krijgen jonge start-ups alle kansen, en bereiken creatieve broedplaatsen internationale faam.

Benieuwd wat hun geheim is? En hoe ook jij succesvol kunt innoveren? Dompel je tijdens een driedaagse inspiratiesafari onder in het ondernemerslandschap van de toekomst.

stefaan-vandist

We gaan op stap met …
Arash Aazami is een trotse Rotterdammer, ondernemer en bezieler van internet-of-energy. Met de titel ‘spreker van het jaar - 2017’ op zak trakteert hij ons op een geanimeerde tocht door zijn verrassende stad.

Stefaan Vandist werkt als toekomstverkenner en innovatieconsulent zowel voor bedrijven, als steden en gemeenten. In mei 2018 begeleidde hij de UNIZO-inspiratietrip naar Amsterdam. Een gesmaakt voorproefje voor deze uitstap.

bluecity-rotterdam

Sessies

Dag 1: innovatief ondernemen in de binnenstad
We trappen onze inspiratiesafari op gang in de centrale hal van Rotterdam-Centraal, waar tech-ondernemer en gelegenheidsgids Arash Aazami ons ontvangt. Hier maken we kennis met de innovatie-visie van het Nederlandse Prorail en haar ideeën rond stadsontwikkeling. Daarna houden we halt bij het Cambridge Innovation Center, een van de grootste tech-hubs van onze noorderburen. Ze vertellen er graag over de bijzondere dynamiek van het bedrijf en de rol van het Venture Café, een opmerkelijk start-up ecosysteem. Ook tijdens de lunch staat alles in het teken van innovatie: bij Jack Bean proeven we all vegan fast food. Na een snelle stop bij ons hotel, lonkt de volgende halte: Blue City, dé hotspot van de circulaire economie. In dit voormalige tropisch zwembad bezoeken we vernieuwende concepten als Rotterzwam, Fruitleather en Spireaux. Afsluiten doen we met een biertje bij Fat & Lazy, om daarna de benen onder tafel te schuiven bij The Commons. Mogen we alvast de beyond burger aanraden?
01/04/2020 - 07:00 - 20:00

Dag 2: Stedelijke biotoop voor belevingseconomie en technologie
Rise and shine. Na een deugddoend ontbijt serveert Stefaan Vandist ons een al even stevige trend-presentatie rond food, hospitality en stadsontwikkeling, om ons daarna mee te nemen voor een originele sightseeing door Rotterdam met de watertaxi. We gaan voor anker aan Rotterdam Design & Manufacturing, waar het onderwijs en de bedrijfswereld met elkaar versmelten. Daarna brengt de watertaxi ons langs Hotel New York (een tijdscapsule die je terugstuurt naar het begin van de 20ste eeuw) en de heerlijk bruisende - én geurende - Felix Food Factory. Na de innerlijke mens versterkt te hebben, gaan we op stap door de verschillende buurten van Rotterdam. We ervaren hoe retail, vastgoed en cultuur hand in hand gaan en zelfs populaire merken maken van een buurt. Een van de stops is 42, de plek waar start-ups rond fintech, cryptocurrencies en blockchain hun ding doen. Heel toepasselijk in een oud bankgebouw. We eindigen de dag in de Witte de Withstraat: een begrip in Rotterdam.
02/04/2020 - 07:00 - 20:00

Dag 3: Het duidelijke dna van stadsontwikkeling
Vandaag snuiven we cultuur, historiek en architectuur op tijdens een verkwikkende stadswandeling. Zo maken we onder andere kennis met het stadsontwikkelingsproject De Hoogbogen, waar we meteen halt houden voor een bakkie troost bij de beste koffiebar van Rotterdam ‘Man met Bril’. Een even inspirerend ondernemersverhaal - en een wat straffer drankje - wacht ons in de wijk Zwaanshals, waar de beste Whisky-zaak van Nederland onderdak vond. Een wandeling langs de geel getinte Luchtsingel en de groene moestuin van de Dakakker brengt ons daarna bij Burgertrut. Daar wacht een verrassend gezonde hamburger en een minstens even smakelijke wrap-up van onze inspiratietocht.
03/04/2020 - 07:00 - 17:00

Wil je mee op inspiratiesafari?

We vertrekken op 1/04 met de trein naar Rotterdam-Centraal, waar onze inspiratietocht al meteen van start gaat. We overnachten in The Student Hotel. Niet alleen een aangename locatie, maar ook een knap voorbeeld van innovatie in de hospitality-sector. Op 3/04 komen we - met een hoofd vol ideeën - terug aan in Antwerpen.

SESSIES
Woensdag 01 april | Donderdag 02 april | Vrijdag 03 april

DEELNAME
€880,-

**Schrijf je snel in want het aantal deelnemers wordt beperkt tot max. 15 ondernemers.

Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven!

Meer over: Duurzaamheid, Innovatie