03 aug 2020
/ Cursus

Online Ondernemersforum: Post-corona strategie voor KMO's - Gebruik de crisis als leerpunt

De afgelopen weken hebben ons als ondernemer heel wat lessen geleerd. Hoe gaan we hiermee aan de slag om successen te behalen op korte en lange termijn?

Tijdens dit traject evalueer je kansen binnen en buiten de bedrijfsmuren. Nu je weet dat je organisatie woelige wateren kan overleven, ben je in staat om de kansen in kaart te brengen. Die kansen vind je zowel intern als extern. Hoe maken we onze financiën, onze processen, ons hele bedrijf "lockdown-proof"? Hoe krijgen we onze medewerkers mee in verandering? En wat doet dit met jou als ondernemer? Dat zijn alvast enkele vragen waarop we een antwoord vinden tijdens deze 5 boeiende sessies.

Voor wie?

KMO-ondernemers of zaakvoerders.

Sessies

Sessie 1: Sta stil bij jezelf

 

Tijdens deze sessie sta jij als ondernemer centraal en helpt Sven Saerens - Road to Growth coach van UNIZO Provincie Antwerpen - jou om eens na te denken over je aanpak. Veel dingen weet je onbewust wel, maar komen pas aan de oppervlakte door er bij stil te staan. Ook jij als ambitieuze ondernemer staat na deze periode voor nieuwe uitdagingen, hoe speel je hier op in en wie of wat kan jou hierbij helpen?

Maak NU tijd om AAN je bedrijf te werken in plaats van IN. 

We starten de eerste sessie met een korte kennismakingsronde. Iedereen mag zich in 30 seconden voorstellen:

 • Wie ben je?
 • Wat onderneem je?
 • Heb je al concrete vragen mbt de topics van de komende sessies?
03/08/2020 - 13:30 - 16:00
Sessie 2: Krijg zicht op de financiële realiteit

 

In deze eerste sessie, start financieel coach Sio Verschaeren met een grondige blik op de cijfers: wat zeggen jouw cijfers van vorig jaar en dit jaar nu echt? Ze neemt samen met jou, je cijfers onder de loep waardoor je strategisch inzicht krijgt en direct kunt zien of en waar je moet schakelen. Daarnaast gaan we op zoek naar die product- en klantgroepen waar de marge het hoogst is en waar er nog marktpotentieel is zodat jij na de crisis met een sterk fundament begint. 

 • Analyse van de cijfers van de 2 laatste boekjaren 2018-2019
 • Financieel/Business plan opstellen voor 2020 en 2021
 • Product-klant matrix opstellen
10/08/2020 - 14:00 - 16:00
Sessie 3: De digitale KMO

 

Tijdens deze boeiende sessie maken we jouw bedrijf en je processen "lockdown proof" door te onderzoeken wat en waar we kunnen digitaliseren. We gaan van "naar" het werk naar "aan" het werk en bekijken hoe je jouw personeel en je processen "locatie onafhankelijk" maakt. We nemen ook de mogelijkheden onder de loep voor post-corona dienstverlening aan je klanten (B2B en B2C) met een goeie e-commerce en e-service strategie. Xavier Speeleveld en Dominique Hoogsteder van The Argonauts delen graag hun expertise om jou op weg te helpen.

17/08/2020 - 14:00 - 16:00
Sessie 4: Vooruit met de mensen binnen mijn KMO

 

Dette van Zeeland toont ons in deze sessie hoe je de balans kan terugvinden in jouw organisatie. Dette kent veel hoedanigheden: organisatie- en teamcoach, schrijver, trainer, facilitator en persoonlijke leiderschapscoach.... Ze bundelt deze in haar onderneming 'Golven Maken'.  Het is een feit dat je werknemers na weken thuiswerk, digitaal contact, online vergaderingen, veranderd zijn. Hoe zorg je dat deze veranderde medewerkers weer gaan samenwerken?  Dette reikt handvaten aan om de verbinding met je werknemers te versterken en de samenwerking zowel online als offline te verbeteren. 

 • Hoe ziet het nieuwe normaal eruit voor jouw medewerkers?
 • Hoe kun je het eigenaarschap en eigen leiderschap vergroten?
 • Hoe krijg ik mijn mensen mee in deze verandering?
24/08/2020 - 14:00 - 16:00
Sessie 5: Samen werkt!

 

Tijdens deze sessie kan je als deelnemer aan dit traject werken van thuis uit of op kantoor. Je werkt verder met wat er in de vorige sessies aan bod is gekomen. Via ZOOM ben je verbonden met elkaar zodat je elkaar kan motiveren en bijstaan als er vragen zijn. Er zal ook een UNIZO begeleider aanwezig zijn voor verdere praktische vragen en ondersteuning.

31/08/2020 - 14:00 - 16:00
Prijzen
 • Niet-leden: 119,00 EUR Excl. btw
 • UNIZO leden: 99,00 EUR Excl. btw