B-Arts Interieurs volgt UNIZO-traject Road to Growth: "Iemand met verstand licht je bedrijf door"

Bart Berx start in 2009 een succesvolle zaak op. Hij investeert en breidt uit. Maar hij mispakt zich en moet de boeken dichtdoen. Toch laat Bart zijn hoofd niet hangen. Hij richt opnieuw een eenmanszaak op. Ook dit bedrijf doet het goed maar Bart wil niet in dezelfde val trappen. Daarom volgt hij het UNIZO-traject Road to Growth.

B-art Interieurs in Hechtel is een bloeiende eenmanszaak. Bart en zijn twee werknemers nemen heel je interieur onder handen: van vloeren en plinten tot deuren tot meubels. Zijn partner Els leidt de administratie in goede banen. Binnenkort start Bart een eigen meubellijn in steigerhout. Daarvoor trok hij al een schrijnwerker aan en kiest hij voor het overkoepelende B-art Group. Het gaat goed met de zaken, maar ooit was dat anders ...

Te snel gegroeid

“In 2009 startte ik als zelfstandige. Na twee jaar raadde mijn boekhouder me aan om een vennootschap op te richten. Om een grote klant te bedienen, werkte ik met verschillende ploegen. Ik investeerde in materiaal, camionettes en nam personeel aan. Het ging allemaal te snel en ik nam te veel hooi op mijn vork. Resultaat: ik moest de boeken toedoen. Dat kwam hard aan”, vertelt Bart. Hij krabbelt recht en start opnieuw. “Mijn nieuwe eenmanszaak begon ook snel te groeien, dus trok ik aan de rem. Ik wou eerst professionele begeleiding voor ik verdere stappen zou nemen. Road to Growth was precies wat ik zocht.”

Bart: "Ik vind het vooral interessant hoe ik als persoon en zaakvoerder ben ontwikkeld."

Bedrijf en persoon onder de loep

Bart vertelt zijn verhaal aan coach Ignace, daarna volgde een analyse over zijn bedrijf en zijn persoonlijkheid. Ignace pluist alles zorgvuldig uit, waarna ze samen de toekomstmogelijkheden van de zaak bekijken. Ze bestuderen de concurrentie en stellen een stappenplan op.

Eerst nadenken

“Ik vind het vooral interessant om te zien hoe ik als persoon en zaakvoerder ben ontwikkeld. Ik bekijk de dingen nu anders. Vroeger stond ik er ook alleen voor, terwijl nu mijn partner mee in de zaak zit – handig om ideeën af te toetsen. Alles is veel transparanter en duidelijker. We groeien nog altijd maar dan gecontroleerd. Schakel ik te snel? Dan roept mijn inwendige stem: stop! Eerst denken, dan handelen. Een wijze les van Road to Growth.”

Alles onder controle

“Elk jaar stijgen onze omzetten en winsten. Nu durf ik investeringskredieten aan te vragen omdat mijn bedrijf het financieel aankan. Dat is een fijn gevoel”, vervolgt Bart. “Ik raad Road to Growth absoluut aan. Iemand met verstand van zaken die je bedrijf en jezelf doorlicht is van onschatbare waarde. Ik zou zeggen: volg hun raad goed op en haal er voor jezelf de dingen uit die je verder helpen.”

Wil jij net als Bart je zaak succesvol laten groeien? Met Road to Growth zet je betekenisvolle stappen!

Ik wil alles weten over Road to Growth

 

De begeleiding Road to Growth is een samenwerking tussen UNIZO, Antwerp Management School en Graydon. AMS ontwikkelde de tools en methodiek die de Road to Growth-coaches bij bedrijven toepassen en zal in een later stadium verder onderzoek doen op basis van de resultaten uit deze trajecten. Road to Growth krijgt de steun van het Agentschap Ondernemen.