Weet jij wat de opportuniteiten zijn van eigen hernieuwbare energievoorzieningen? Ben jij op zoek naar tijdswinst, gemoedsrust en neutraal advies op maat? UNIZO en ecoWise slaan de handen in elkaar om jou te begeleiden en ondersteunen bij de duurzaamheidstransitie van jouw onderneming. De focus in dit begeleidingstraject ligt op energie-efficiëntie en hernieuwbare energie.

Alles start met een bezoek aan jouw onderneming. Een energieconsulent maakt tijdens dat bezoek kennis met jouw onderneming en peilt naar je energienoden:

 • Waar wil je de komende jaren naar toe op het vlak van duurzaamheid?
 • Wil je onafhankelijker worden van grote energieleveranciers?
 • Zijn er wijzigingen in het productieproces die mogelijk impact kunnen hebben op je energieverbruik?
 • Hoe ziet jouw (elektrische) wagenpark eruit?
 • Ben je op zoek naar tijdswinst en gemoedsrust? 

De energieconsulent schetst een zo goed mogelijk beeld van je activiteit, je bedrijfsgebouwen, je grootste verbruikers én je toekomstplannen op korte en middellange termijn.

Aan de hand van die analyse stellen we jouw unieke energieprofiel op en gaan we aan de slag om een energieadvies op maat uit te werken.

Met dat energieadviesrapport in de hand komt de energieconsulent een tweede keer langs en zoekt hij of zij samen met jou naar opportuniteiten om meer controle te krijgen op je energiekost:

 • Waar kan je besparen op je energieverbruik?
 • Hoe kan je slim omgaan met energie en waarom?
 • Wat zijn opportuniteiten van eigen hernieuwbare energievoorziening?

Je energieconsulent maakt een simulatie van de verschillende mogelijkheden. Hij of zij wijst je uiteraard ook op alle relevante technische en wetgevende regels waar je rekening mee zal moeten houden. Bovendien berekenen we voor jou de terugverdientijd van de grootste investeringsposten. Op die manier kan je bij verdere stappen de juiste prioriteiten leggen.

Voor wie?

 • Ondernemers die op zoek zijn naar advies en ondersteuning op vlak van energie, een domein waar je weinig van kent of tijd voor kan uittrekken.
 • Ondernemers die hun bedrijf willen verduurzamen.
 • Ondernemers die meer zicht willen op hun (energie) uitgavenstroom.

Wat kan je verwachten?

 • Zeer gericht advies op maat van jouw onderneming. 
 • Inzicht in jouw energieverbruik.
 • Een energieprofiel & energieadviesrapport waarin onder meer de grote verbruikers in jouw productieproces in kaart worden gebracht.
 • Een simulatie van alle concrete mogelijkheden om jouw onderneming te verduurzamen.
 • Gemiddeld 25% besparing op je energiekosten, na het doorlopen van het traject. 

Wat kost het?

Persoonlijke begeleiding en advies op maat, is dat wel betaalbaar? Met steun van VLAIO, kunnen we deze (en andere) kwaliteitsvolle begeleidingen aanbieden aan een fractie van de werkelijke prijs, namelijk 395 euro excl. btw voor niet-productiebedrijven en 695 euro excl. btw voor productiebedrijven*.  Elke ondernemer kan dus de kans grijpen om kwalitatief begeleid te worden in het ondernemerschap door ervaren coaches.

*Ondernemingen met een middenspanningscabine zijn productiebedrijven

OPGELET: Is jouw bedrijf enkel gevestigd in Brussel?

Het deelnametarief dat je in de rechterkolom ziet, geldt enkel voor ondernemers die gevestigd zijn in het Vlaams gewest. Dat komt omdat het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) deze begeleiding subsidieert voor bedrijven in Vlaanderen.

Ben je enkel gevestigd in het Brussels gewest, neem dan contact op met ons via brussel@unizo.be. Dan bekijken we welke mogelijkheden er zijn voor jou. (dus niet via de inschrijflink hiernaast!)

ecowise

Praktische informatie

In jouw bedrijf
395 EUR voor niet-productiebedrijven
695 EUR voor productiebedrijven

Partnership met VLAIO: Samen voor sterk, ambitieus ondernemen

Vlaanderen mag best wat ambitieuzer zijn als het aankomt op ondernemerschap. We hebben nood aan meer starters, meer blijvers en meer groeiers. Daarom wil Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) projecten op stapel zetten die ondernemers aanzetten tot, ondersteunen of begeleiden bij het ondernemen. Met de VLAIO partners bundelen we onze krachten en middelen. UNIZO maakt deel uit van een netwerk van initiatieven waar ondernemers gebruik van kunnen maken. Samen voor #sterkondernemen.