Voor deze activiteit zijn nog plaatsen beschikbaar en de inschrijvingen lopen vlot binnen. Twijfel niet te lang als je jouw plaats wil verzekeren.

Goed leiderschap kent twee dimensies. Zelfleiderschap en anderen leiden. Dankzij dit Ondernemersforum word je een kei in allebei! 

Eerst ga je met zelfleiderschap aan de slag. Je ontdekt welk type leider jij bent en wat jouw sterktes en valkuilen zijn. Vervolgens gaan we aan de hand van de circle of influence dieper in op je energiebalans als leider. Je zoekt uit wat jou energie kost, maar ook geeft. 

In een volgende stap van het traject leer je anderen leiden. Aan de hand van een denkoefening bepaal je de doelen voor jouw onderneming. Die gieten we in een operationeel plan zodat je samen met je team aan de slag kan om je doelen te bereiken. De onmisbare sleutel hier is communicatie.

Je rond het traject af met:

  • Een duidelijk beeld van wie jij als leider bent.
  • Een uitgewerkt plan om heldere doelen te bereiken op maat van jouw onderneming en team.
  • Een praktische toolkit om gericht en succesvol te communiceren.

Over de lesgever

Elizabeth Badreddine combineert ervaring uit het bedrijfsleven (13 jaar bij Proximus, waarvan 7 jaar als leidinggevende) met didactische kwaliteiten. Vandaag begeleidt Elizabeth leidinggevenden, zowel individueel als in team, om hun leiderschap naar het volgende niveau te tillen. Ze gelooft heel sterk in mens-gericht leiderschap in combinatie met een sterke basis managementcompetenties.

Praktisch

Het traject vindt plaats in een kleine groep van ongeveer 10 personen. Je neemt samen met collega-ondernemers deel aan 5 voormiddagsessies. De eerste twee sessies komt zelfleiderschap aan bod, de andere drie focussen op anderen leiden. We voorzien een heerlijke en gezellige lunch achteraf. Ideaal om elkaar steeds beter te leren kennen.

  • 09:00 Start sessie
  • 12:00 Lunch
  • 13:00 Einde

Op zoek naar een opleiding op een andere locatie? Op een ander tijdstip? Of rond een ander thema?
Check: www.unizo.be/ondernemersforumvbb

Niet gevonden wat je zocht? Laat het ons weten!

Zelfleiderschap: Ken jezelf als leider

Een goede leider kent zichzelf. In deze eerste sessie staan we stil bij jouw sterktes en zwaktes als leiderfiguur. We ontdekken de verschillende leiderschapsstijlen en gaan na bij welke stijl jij het meest aanleunt. We geven antwoord op volgende vragen: Hoe kan je feedback kan verzamelen om jouw sterktes te indentificeren? Wat zijn de valkuilen van jouw kernkwaliteiten? Op het einde van de sessie heb je een goed beeld van wat jouw sterktes zijn en welke leiderschapstijl het beste bij jou past. 

11/01 van 9:00 tot 13:00
Zelfleiderschap: Een goede energiebalans

Een goede leider houdt zijn energieniveau op peil. In deze sessie gaan we dieper in op jouw energiebalans. Dat doen we op basis van de vier demensies, zoals bijvoorbeeld op lichamelijk en sociaal-emotioneel vlak. We bekijken waar jij invloed op hebt, jouw circle of influence, en specifieren met welke bril jij naar de dingen kijkt. Op het einde van deze sessie heb je een duidelijk beeld van wat jou energie kost én geeft en hoe je de balans in evenwicht houdt.

25/01 van 9:00 tot 13:00
Anderen leiden: Doelen bepalen

Om een team in de juiste richting te leiden, moet je goed weten waar je naartoe wil. We starten met de 'Waarom' van jouw onderneming en stellen scherp waar je met je onderneming naartoe wil. Aan de hand daarvan bepalen we duidelijke doelstellingen om die missie waar te maken. We houden rekening met de waarden en normen van jouw onderneming. Op het einde van deze sessie heb je een duidelijke visie, missie en heldere doelstellingen.

08/02 van 9:00 tot 13:00
Anderen leiden: Een operationeel plan

Om die doelstellingen te bereiken, moet je team duidelijk weten wat er van hen verwacht wordt. Dat kan dankzij een operationeel plan. In deze sessie vertrekken we vanuit je eerder bepaalde doelen om een plan van aanpak uit te werken. Welke activiteiten zijn belangrijk? Wie heb je nodig? Welke deadlines zijn er? Hoe kan je alles opvolgen? Deze aspecten komen allemaal aan bod in je plan. We bekijken ook welke rollen en verantwoordelijkheden er spelen in je team en hoe deze personen taken kunnen delegeren. Je gaat naar huis met een uitgewerkt operationeel plan.

22/02 van 9:00 tot 13:00
Anderen leiden: Communiceren als super power

 Communicatie is de super power van een goede leider. We bekijken de verschillende elementen van communicatie en hoe je ervoor zorgt dat strategische informatie bij de juiste persoon terecht komt. Ook feedback geven én krijgen nemen we onder de loep en hoe je om kan gaat met conflicten. Je gaat naar huis met rugzak vol tips en tools om sterk te communiceren. 

07/03 van 9:00 tot 13:00
Facturatiewijze overschrijving
Na inschrijving, deelnameprijs over te schrijven. Een factuur voor voldaan wordt nadien opgestuurd
Extra tegemoetkomingen
Tijdens elke sessie wordt er een heerlijke maaltijd en drankjes voorzien. Ook dit draagt bij aan het warme en verbindende karakter van de sessies.
UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel vzw
BE 74 7310 3924 9407
Betaalwijze
Overschrijving
11
januari

Praktische informatie

5 Sessies
11/01 van 9:00 tot 13:00
25/01 van 9:00 tot 13:00
08/02 van 9:00 tot 13:00
22/02 van 9:00 tot 13:00
07/03 van 9:00 tot 13:00
Concept 55
Molenstraat 55, 3140 keerbergen
500 EUR excl. btw
Organisator
Ondernemersforum | UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel

Partnership met VLAIO: Samen voor sterk, ambitieus ondernemen

Vlaanderen mag best wat ambitieuzer zijn als het aankomt op ondernemerschap. We hebben nood aan meer starters, meer blijvers en meer groeiers. Daarom wil Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) projecten op stapel zetten die ondernemers aanzetten tot, ondersteunen of begeleiden bij het ondernemen. Met de VLAIO partners bundelen we onze krachten en middelen. UNIZO maakt deel uit van een netwerk van initiatieven waar ondernemers gebruik van kunnen maken. Samen voor #sterkondernemen.