Veilig ondernemen: ben je in orde met alle coronamaatregelen?

De coronamaatregelen moeten toelaten op een veilige en op een economische haalbare wijze je zaak te runnen. Check hier of je met alles in orde bent!

Veilig je winkel open houden doe je zo!

Wij hebben álle regels voor jou gebundeld op één handige overzichtspagina:

  • Welke maatregelen moet je verplicht treffen? Hoe bescherm je jezelf, je personeel én klanten zo goed mogelijk tegen besmetting met het virus?
  • Welke zijn de aanbevelingen van de overheid?
  • Wat betekent dat concreet voor jouw winkelbranche

Specifieke richtlijnen voor winkels per winkelbranche

Richtlijnen om je personeel veilig te laten werken

Telewerken verplicht

De nieuwe opstoot van het coronavirus zet ons gezondheidssysteem opnieuw onder druk en heeft een grote impact op ons sociaal-economisch leven. Daarom zijn er opnieuw maatregelen om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk in te dijken. We moeten onze manier van werken en ondernemen daardoor aanpassen.

Thuiswerken is momenteel de norm! Ook UNIZO roept alle ondernemers op om dit maximaal na te leven voor zichzelf en het personeel. Is telewerk niet mogelijk, dan kan dat met inachtname van alle veiligheidsmaatregelen. Er is ook een verplicht attest als telewerken niet kan. Maar daar waar het kan, moet telewerken de regel zijn.

Is je werkvloer coronaproof?

Is telewerk niet mogelijk in je zaak. Hou dan rekening met de richtlijnen om werknemers zo veilig mogelijk aan het werk te zetten. Daarvoor werd een gids opgemaakt tussen werkgevers- en werknemersorganisaties, waarin alle richtlijnen concreet en praktisch toegelicht worden, met duiding en visuals: Welke hygiënemaatregelen moet je precies voorzien? Hoe regel je aankomst en vertrek op het werk? Hoe moet je je werkplaatsen organiseren en social disctancing voorzien?

Download de affiches voor op je werkvloer

De gratis bundel  van Liantis omvat informatie over mondmaskers, EHBO en handige posters voor op de werkvloer:

Vragen hierover? 

Contacteer de UNIZO Ondernemerslijn en jouw adviseur zet je meteen op de goede weg!

Bel 0800 20 750, mail of chat (rechtsonder).

Alle maatregelen m.b.t. corona checken?