#naardekern in Beringen

In ZLDR Luchtfabriek organiseerde de Provincie Limburg en Unizo op vrijdag 19 januari 2018 een brainstormsessie om het DNA van Beringen te onderzoeken. 

 

“In een kortlopend intensief traject gaan professionele retailexperten samen met de besturen, de lokale stakeholders, de provinciale dienst Economie en Unizo aan de slag om op maat van de gemeente een nieuw profiel voor de kern op te maken. De  ‘imagineering’ methodiek die voor het eerst op zulke schaal wordt ingezet moet daarbij helpen”, zegt gedeputeerde van Economie, Erik Gerits.  Het probleem van de leeglopende stadskern is een gekend probleem. Zowat alle steden hebben hier vandaag de dag mee te kampen.  De oplossingen zijn minder voor de hand liggend.  Er worden dan ook diverse initiatieven ondernomen in de steden om de leegstand tegen te gaan zoals pop-up winkels, speciale acties, evenementen enz.   Trends geven aan dat de stadskern van morgen anders zal zijn dan deze van vandaag. Beleving zal nog belangrijker worden en ook andere functies zoals cultuur, sport, nieuwe vormen van ondernemerschap zullen hier een plaats krijgen.  Dit vergt een nieuwe manier van kijken.

 

De provincie Limburg en UNIZO hebben daarom een uniek traject uitgewerkt in samenwerking met Breda University waar Limburgse steden in kunnen stappen om samen een grondige oefening te doen rond de stadskern van de toekomst. 

 

"Beringen centrum heeft nood aan een nieuwe ontwikkeling nu dat de scholen weg zijn uit het centrum. Ook moeten we een betere verbinding maken tussen het centrum en be-MINE", zegt schepen van lokale economie Gilbert Lambrechts. De groep van Beringen wordt begeleid via een  imagineeringsproces wordt uitgewerkt door Breda University. “Vanuit de bottom-up benadering willen wij een nieuw ontwikkelingsproces op gang trekken. Door de collectieve creativiteit van de betrokken stakeholders te modereren hopen we aan elke deelnemende gemeente een duurzame strategisch richting te kunnen bezorgen”, zegt Dr. Diane Nijs, professor Imagineering and Business Design Breda University. Uiteindelijk moet het DNA van Beringen in kaart gebracht worden.

 

Toon ons wat jij goed vindt aan onze kern en vertel ons welke leuke initiatieven je er graag wil ontwikkelen. Post ze op de sociale media met #naardekern of geef ze rechtstreeks door via ikwerkmee@naardekern.be. Je vindt alles over het project op www.naardekern.be.

 

 

het-dna-van-beringen


terug naar overzicht nieuws>>

Datum: 22 januari 2018
Lid worden Infopakket
b
social media
sp
sp
sp
UNIZO maakt werk van ondernemen
in Beringen
KBC Proximus Liantis