Black Friday voor winkelhiers

Aanstaande vrijdag 27 november is het weer Black Friday. Black Friday is een event dat ook bij ons ingeburgerd en niet meer te stoppen is. 

Er zijn zelfstandige handelaars die het opportuun vinden om in te spelen op Black Friday, zeker in sectoren met verkoop geschikt voor cadeautjes met de feesten die eraan komen (speelgoed, elektro, parfums, …). Maar we horen vooral ook de verzuchting van zelfstandige handelaars die niet mee kunnen gaan in al die kortingen, zeker niet de mega-kortingen waar buitenlandse giganten mee zwaaien.

Daarom hebben wij deze boodschap voor de consument: als je wil kopen op Black Friday doe het lokaal (dat kan ook online) bij ondernemers van hier. Met andere woorden: winkelhier! Want het zijn onze lokale handelaars zijn die hier voor jobs zorgen, belastingen betalen en onze steden gezellig maken.

Zo pak je Black Friday als winkelhier aan op sociale media

Black Friday, een dag waarop heel wat winkels kortingen uitdelen. Ook als je niet meedoet of een alternatieve actie organiseert, kun je hier op jouw sociale media op inspelen. Wij geven je graag enkele tips.

Black Friday is voor veel klanten een reden om jouw webshop te bekijken en biedt veel opties voor jou als winkelhier. Je kunt uiteraard korting geven, maar je kan bv. ook iets aan een goed doel schenken of bepaalde producten in de kijker zetten.

cartoon_black_friday_2020.jpg

Doe je niet mee aan Black Friday?

Ook als je niet meedoet aan Black Friday kun je op jouw sociale media een statement posten waarom je niet meedoet. UNIZO verspreidt deze cartoon en vraagt consumenten om in ieder geval lokaal te kopen. #winkelhier. Deel je mee?

Volg Winkelhier op Facebook 

Tips om te posten op Black Friday

Doe je wel mee aan Black Friday? Dan kan je vooraf al wat zaken in de kijker zetten op sociale media. Zo kan je bijvoorbeeld elke dag iets posten wat vrijdag in korting komt te staan? Of kan je teasers maken, zoals korte video’s over wat jouw klanten mogen verwachten op vrijdag of het volledige weekend. 

Mogelijke dingen die je kan posten over Black Friday: 

  • Teaser naar wat men kan verwachten op vrijdag of dit weekend
  • Informatie over welke actie je doet en hoe je klanten producten kunnen kopen
  • Elke dag een product/ dienst in de kijker zetten tot vrijdag (bv. door foto of video) 
  • Maak een mooie visual met daarin hoeveel korting je wilt geven + de voorwaarden 
  • Maak een duidelijke verwijzing op je sociale media naar je webshop 
  • Zet de link naar je webshop in je ‘link in bio’ op Instagram 

winkelhiermaand_2020_ook online_1300_150.jpg

Meer info: Commerciële acties, Promoties, Korting, E-commerce, Handelszaak, Online marketing, Retail, Social media, Winkel, Webshop