09 nov 2021
Zaventem / Cursus

Ondernemersforum | Onderhandelen met succes

Wie aan onderhandelen denkt, denkt meteen aan deals sluiten en verkopen. Maar als ondernemer bots je op heel wat meer situaties waarin je moet onderhandelen. Ook tijdens vergaderingen, aanwervingen, veranderingstrajecten, partnerships, besluitvormingsprocessen, … moet je weten hoe - en wanneer - je invloed moet uitoefenen. En dat is nu precies waar dit ondernemersforum je bij helpt.

Van expliciet onderhandelen tot impliciet beïnvloeden

Om succesvol te onderhandelen moet je goed weten wat je wil en hoe je dat kan bereiken. Je moet over de nodige vaardigheden beschikken, maar ook tactiek, zelfkennis en inzicht in de beïnvloedingsstrategie zijn belangrijk. Tijdens dit Ondernemersforum gaan we in op al die aspecten van het onderhandelen. Je krijgt een lading achtergrondkennis mee, maar ook een dosis tips en tricks via een reeks praktische oefeningen. Tot je de kunst van het onderhandelen helemaal onder de knie hebt.

[ DOOR WIE ]

Lut Pierre is Master in Politieke en Sociale Wetenschappen en ICF-gecertificeerd coach. Ze heeft meer dan 30 jaar ervaring in leiderschapsversterking en strategische organisatieontwikkeling. Haar uitgangspunt? Succesvol beïnvloeden is een en-en-verhaal: je focust op je eigen doelen én op de belangen van de anderen. Zo winnen jullie er uiteindelijk allemaal bij!

[ PROGRAMMA ]

We starten elke sessie steeds met een lekkere maaltijd en voorzien ook ruimte voor ervaringsuitwisseling.

19u       Heerlijke avondmaaltijd

20u       Start sessie

22u30   Tijd voor een drankje

Interesse maar zit je nog met een vraag of probleem, contacteer ons en we vinden mogelijks een oplossing!

Sessies

Sessie 1: wat is onderhandelen?

Tijdens de eerste sessie bepalen we de definitie van onderhandelen. We bespreken verschillende vormen van invloed uitoefenen en we kijken in welke omstandigheden onderhandelen wel/ of niet aangewezen is. Je leert hoe je de onderhandelingscontext kan analyseren, rekening houdend met verschillende belangen en stakeholders. Nadien kom je te weten hoe je jouw onderhandelinsstrategie kan afstemmen op de situatie en leer je de verschillende fasen van het onderhandelingsproces kennen.

09/11/2021 - 19:00 - 22:30
Sessie 2: een uitkomst waarbij iedereen wint

Tijdens sessie 2 overlopen we de verschillende elementen die de machtspositie van een deelnemer aan het gesprek kunnen beïnvloeden en leer je reflecteren over je eigen machtspositie. Lut toont je hoe je een conflict kan vermijden door een betere vraagstelling

16/11/2021 - 19:00 - 22:30
Sessie 3: troeven, valkuilen en weerstanden

Tijdens deze sessie leer je jouw persoonlijke onderhandelingsstijl en troeven kennen. We focussen op hoe je verschillende valkuilen kan vermijden en weerstanden herkennen. Lut zal tijdens deze sessie alles op alles zetten om de volgers te leren leiden en de leiders te leren volgen

23/11/2021 - 19:00 - 22:30
Sessie 4: onderhandelingsstrategieën in de praktijk

Tijdens de 4de sessie gaan we interactief en praktisch aan de slag. Je oefent in verschillende situaties hoe je de opeenvolgende stadia in het onderhandelingsproces kan toepasssen. We kijken ook naar onderhandelingen met meerdere partijen. Na deze sessie laat je je niet meer van je stuk brengen door moeilijke tegenstanders en tactische spelletjes. En als de onderhandeling dan toch fout loopt, reikt Lut je enkele kapstokken aan om hier mee om te gaan.

30/11/2021 - 19:00 - 22:30
Sessie 5: eigen cases en specifieke situaties

We overlopen de verschillende onderhandelingsstrategieën en passen ze toe op je eigen situatie en specifieke voorbeelden.

07/12/2021 - 19:00 - 22:30
Prijzen
  • 400,00 EUR Excl. btw