24 mei 2021
/ Online activiteit

Ondernemersforum | Schrijf boeiende teksten mét of zonder talenknobbel.

Overtuigend schrijven kan je leren!

Ben je niet echt gezegend met een vlotte pen? Geen nood, vorm en inhoud zijn minstens even belangrijk als een sprekende schrijfstijl. Dit Ondernemersforum creëert nieuwe inzichten die ervoor zorgen dat je vooral je lezer beter kan inschatten. Laat met die kennis je lezer naar jouw pijpen dansen en schrijf binnenkort overtuigende succesteksten.

[ DOOR WIE ]

“Ik ben geen salongeleerde, maar sta met beide voeten in de schrijfklei” (De schrijfdokter)

De slogan van Wim van Rompuy aka de schrijfdokter is niet zomaar ‘teksten die doen doen’. Dit is een schrijftraining die praktijk boven theorie plaatst.  Wim wil aan de hand van een egoscan (jawel! hierover later meer) en veel voorbeelden duidelijk maken dat iedereen overtuigend kan leren schrijven. Zijn jarenlange ervaring en tips & tricks zorgen voor een ongedwongen en minder zelfkritische schrijfaanpak. Je kruipt in de huid van je potentiële klant en leert zo hoe je kan inspelen op zijn noden en ontdekt jouw potentiële valkuilen. Tijdens de sessies krijgt je een papieren Schrijfdokter-boekje en je zal nadien alles ook kunnen nalezen op Schrijf.be.

Sessies

Wie is wie?

Je leert elkaar wat beter kennen tijdens een eerste online kennismakingssessie. We polsen al even naar jouw verwachtingen en niet te missen topics.

24/05/2021 - 19:00 - 21:30
Sessie 1: Gezond verstand volstaat

(H)erken de luie lezer en ontsnap aan de ‘vloek der kennis’. De focus ligt dus op inhoud en niet zozeer op stijl of grammatica. Krijg zelfvertrouwen door te snappen wat de lezer écht van je verwacht en krijg een antwoord op de vraag: WIIIFMe? We werken in deze sessie vooral met e-mail en direct mail. En hoera! Je hebt, zoals beloofd, geen talenknobbel nodig, gezond verstand volstaat.

31/05/2021 - 19:00 - 21:30
Sessie 2: Focus op vorm

Ontdek dat jij zelf bepaalt wat je lezer leest en wat hij onthoudt. De vorm van je web- en brochureteksten staat vandaag in de kijker. Begrijp goed dat jij de touwtjes in handen houdt met de vorm waarin je je tekst aanbiedt. De egoscan speelt nu een belangrijke rol: ontdek of je eerder voor jezelf of voor je lezer schrijft en hoe je dit eventueel kan ombuigen in jouw voordeel.

07/06/2021 - 19:00 - 21:30
Sessie 3: style is never out of fashion

Ervaar dat je geen talig genie hoeft te zijn om boeiend te schrijven. In deze sessie werken we met blog en nieuwsbriefteksten, erg persoonlijke teksten die dus ook letterlijk ‘dichtbij’ de mensen mogen staan. Durf dus! Durf om te schrijven zoals je spreekt.

14/06/2021 - 19:00 - 21:30
SEO - COPY

Het is niet meer weg te denken in online adverteren en ondernemen. Begrijp hoe Google jouw webpagina beoordeelt en wat de do’s en dont’s zijn om de zoekmachine wild te maken van jouw teksten.

 

Om zeker te zijn dat je waar voor je geld krijgt, volgt een (kort) lijstje van de dingen die NIET aan bod komen in deze sessies:

- Posts op sociale media en Google-advertenties (SEA) omdat deze een excellent begrip van de doelgroep en de technische vereisten van elk socialmediakanaal vereisen. (Blogs komen wél aan bod.)

- Droge spelling en grammatica, terloops wordt wél gewezen op vaak voorkomende fouten die het meest afbreuk doen aan je geloofwaardigheid als schrijver.

21/06/2021 - 19:00 - 21:30
Prijzen
  • Niet-leden: 200,00 EUR Excl. btw
  • UNIZO leden: 200,00 EUR Excl. btw