03 feb 2022
Leuven / Cursus

Ondernemersforum | Talking money... (vennootschappen)

Hoor jij ook ‘tuuuut’ in je oren als je met je boekhouder rond de tafel zit? Wil jij ook graag kunnen meepraten met de bank? Eindelijk begrijpen wat al die cijfers willen zeggen en wéten wat je ermee kan doen? Dan zijn deze sessies voor jou! Ben jij een ondernemer die graag meer grip op zijn financiën wil krijgen en wil jij van je financiële administratie een feestje maken? Ontdek snel de inhoud en details van de sessies hieronder!

[ DOOR WIE ]

Als financieel ondernemerscoach helpt Lien ondernemers zoals jij naar meer zelfzekerheid. Zelf heeft ze jarenlange ervaring als boekhouder en adviseur binnen de Ondernemersbank van BNP Paribas Fortis. Genoeg financiële kennis dus om jou op weg te helpen naar een sterk en haalbaar financieel ondernemingsplan. Want enkel door goed inzicht in je cijfers, kan je de juiste stappen zetten om te groeien. Lien zorgt ervoor dat je financiën bijhouden en administratie doen niet langer een vervelende opgave is die alleen maar voor stress zorgt. 

In mei 2020 richtte ze Get Your Ducks In A Row op, naar de Engelse uitdrukking die evenveel betekent als ‘alle voorbereidingen treffen en je organiseren voordat je iets doet’. En ‘iets’ staat hier voor je bedrijf laten groeien. Door middel van coachingsessies en handige tools geeft Lien ondernemers een houvast om een winstgevend plan op te stellen. 

[ VOOR WIE ]

Heb je een eenmanszaak? Schrijf je dan in via deze link: www.unizo.be/financien_eenmanszaken

Heb je een vennootschap? Schrijf je dan hieronder in voor dit traject.

[ PROGRAMMA ]

We starten dit traject met 5 voormiddagsessies in groep. Op dit moment van de dag ben je nog fris en monter en helemaal klaar om je financiën onder de loep te nemen. We sluiten deze sessies telkens af met een heerlijke lunch.

9u30          Start sessie

12u            Napraten bij een heerlijke lunch

Na de groepssessies volgen nog 10 individuele adviesuren met 1 van onze UNIZO ondernemerscoaches. Samen werken jullie verder met de tools en inzichten die je tijdens de groepssessies kreeg aangereikt. Zo kan je specifiek voor jouw bedrijf bepaalde uitdagingen verder aanpakken en uitwerken.Je stippelt dus een financieel traject uit, helemaal op maat van jouw bedrijf!

Volg je liever alleen de groepssessies? Of wil je meteen met 1 van onze ondernemerscoaches aan de slag? Stuur dan even een mailtje naar lena.laurent@unizo.be.

Sessies

Sessie 1: Back to basics - boekhouden

Beginnen doen we bij het begin: je boekhouding. De bedoeling is niet om van iedereen een boekhouder te maken, verre van. Maar financiën is wel de taal van het ondernemen. Tijdens de eerste sessie word je doorheen de noodzakelijke basics van boekhouden geloodst. Termen als activa en passiva, afschrijvingen, kosten vs. uitgaven etc. worden helder uitgelegd zodat je zelf alvast aan de slag kan met je boekhouding. Vervolgens bekijken we ook even hoe het zit met btw, de sociale bijdragen die je moet betalen en de belastbare winst van je bedrijf. Achteraf wals je door je resultatenrekening en balans!  

03/02/2022 - 09:30 - 13:00
Sessie 2: je administratie inrichten en een routine inbouwen

De tweede sessie bouwt verder op de basics van boekhouden, want dankzij die basics kan je op een goede manier samenwerken met je boekhouder. Er komen een aantal handige boekhoudsystemen aan bod die jouw (administratieve) leven alleen maar makkelijker maken, zo kan je je boekhouding ook gewoon zelf doen. We gaan aan de slag met het opzetten van jouw administratieve en financiële routines, vaarwel uitstelgedrag!

17/02/2022 - 09:30 - 13:00
Sessie 3: aanbod en prijszetting

In de derde sessie bekijken we je aanbod en prijszetting. Hoe bepaal je best je prijzen? Wat zijn de do’s en dont’s? De prijs die je vraagt bepaalt je omzet, je winst, je positie op de markt en ten opzichte van je concurrenten én het heeft invloed op het imago van je aanbod. De moeite waard dus om hier even bij stil te staan.

10/03/2022 - 09:30 - 13:00
sessie 4: A dream without a plan is just a wish

Tijdens deze sessie gaan we samen jouw financieel plan maken. Als ondernemer wil je uiteraard dat je onderneming winstgevend is. Daarom moet er voldoende cashflow zijn zodat je na het betalen van btw, belastingen en sociale bijdragen voldoende overhoudt om jezelf maandelijks een loon uit te keren. Maar welke omzet hoort daar dan bij? Hoeveel zal je hiervoor moeten verkopen? En op welke manier kan je je financiële middelen optimaliseren? Zeggen de termen 'voordelen van alle aard', 'ter beschikkingstelling', 'liquidatiereserve', 'dividenden', 'vastgoed en investeringen', 'aanvullend pensioen' en 'forfaitaire onkosten vergoeding' jou niet veel?  Tijdens deze sessie gieten we alles in een plan. En het blijft niet bij een plan, we gaan ook meteen écht aan de slag! Welke acties moet jij ondernemen om je (financiële) doelen te behalen? We zetten je plan ook meteen om in een planning.

 

17/03/2022 - 09:30 - 13:00
Sessie 5: cash is king!

De laatste sessie zal gaan over cashplanning - cash what?! Je boekhouding is in de aanloop naar de laatste sessie waarschijnlijk je favoriete bezigheid geworden (*knipoog*) en je financieel plan staat ongetwijfeld in de startblokken, een laatste belangrijk en onmisbaar element is cashplanning. Aan de hand van een cashplanning weet je als ondernemer hoeveel geld er op een bepaald moment in je onderneming zit en zal zitten. Niet alleen mikken op winst is dus boodschap. Tijdens de laatste sessie nemen we uitgebreid de tijd om het belang en de opbouw van een goede cashplanning en verschillende kasstromen toe te lichten. 

31/03/2022 - 09:30 - 13:00
Prijzen
  • 630,00 EUR Excl. btw