Diversiteit

Brusselse diversiteitsplannen

Meer informatie over de Brusselse diversiteitsplannen vindt u hier.

 

Diversiteit in het personeel is een grote troef voor het bedrijf

Het aanwervingsbeleid moet volgens UNIZO gedreven zijn door de zoektocht naar talent. De ondernemer moet zich eerst en vooral afvragen welk talent hij/zij nodigt heeft om de doelstellingen van zijn bedrijf te realiseren. Op basis van die behoefte moet hij dan op zoek gaan, naar de geschikte medewerker die dit talent ter beschikking stelt van de onderneming. Met een cameraploeg van Kanaal Z bezocht UNIZO Brussel supermarkt Shop’n Go van Yves Suykerbuyk voor een reportage over diversiteit. Bekijk de reportage

 

Publicatie: 20 portretten van ondernemers in Brussel

Ondernemers zijn heel gewone mensen, met enkele buitengewone kenmerken. Een ‘positieve’ keuze voor het ondernemer zijn, gebaseerd op talent, strategie en klantgerichtheid is een belangrijke voorwaarde voor succesvol ondernemerschap. De portretten van deze Brusselse ondernemers geven de diversiteit van het ondernemerslandschap een gezicht.Meer info vindt u hier.

 

Meer inzetten op de Ramadan? Dat doet u zo!

Wil u de moslimgemeenschap deel van uw klantenbestand maken? Met deze simpele tips haalt u meer uit de Ramadan:

PDF iconRamadan (Nederlandse versie)PDF iconRamadan (version française)

 

Werken tijdens de Ramadan

Moet u een ander werkritme toestaan aan werknemers tijdens de Ramadan of andere religieuze vastenperiodes?

PDF iconLees hier de volledige nota.

 

Klaar voor meer diversiteit in uw onderneming?

De Dienst Diversiteit van Actiris begeleidt Brusselse werkgevers die de diversiteit in hun onderneming wensen te promoten, meer bepaald op het gebied van aanwervingen, personeelsbeheer en hun interne en externe communicatie.
U wilt meer diversiteit  binnen uw onderneming? Laat u gratis begeleiden bij de uitwerking van uw diversiteitsplan. Klik hier voor meer info. 

Kanaal Z-reportage

Diversiteit in het personeel is een grote troef voor het bedrijf. Het aanwervingsbeleid moet volgens UNIZO gedreven zijn door de zoektocht naar talent. De ondernemer moet zich eerst en vooral afvragen welk talent hij/zij nodigt heeft om de doelstellingen van zijn bedrijf te realiseren. Op basis van die behoefte moet hij dan op zoek gaan, naar de geschikte medewerker die dit talent ter beschikking stelt van de onderneming. Met een cameraploeg van Kanaal Z bezocht UNIZO Brussel supermarkt Shop’n Go van Yves Suykerbuyk voor een reportage over diversiteit.

Klik hier om de reportage te bekijken

 

UNIZO lanceert Brusselse Gelijke Kansen Quiz

De (tweetalige) online Quiz bevat 10 meerkeuzevragen over de kansen en mogelijkheden die superdivisiteit kan bieden. De vragen, die rechtstreeks aansluiten bij de ondernemerswereld, gaan over aandachtsputen als 'do's' and 'don'ts' bij het opstellen van personeelsadvertenties, over 'redelijke aanpassingen' in het bedrijf en de gelijkheid van man en vrouw op het werk. De antwoorden moeten verheldering en verduidelijking brengen voor de ondernemer. Deelnemen aan de quiz is dus een speelse en leerrijke ervaring.

De vragen werden opgesteld door Karel Vereertbrugghen, professioneel quizvragenopsteller, bekend van o.a. de IQ-quiz en Canvascrack en van de wekelijkse 'Karels Crypto' in De Standaard. Unia boog zich over de jurische juistheid van de quiz, die tot stand kwam met de steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Klik hier om de quiz te starten.


Hoe omgaan met discriminerende klanten?

De eventuele discriminatoire voorkeuren van het cliënteel zijn nooit een geoorloofde reden om als werkgever zelf werknemers of sollicitanten te discrimineren omwille van hun nationale of etnische afstamming. 

Klik hier voor meer info.

Meer info: Gezondheid-Welzijn-HRM, Diversiteit
Thema: Personeel