Een diversiteitsplan op maat van je onderneming!


Diversiteit, goed voor iedereen!

Door in te zetten op diversiteit, zet je in op talent.

Als je kiest voor een divers team, dan zet je de deur open voor verschillende competenties en ervaringen. Je kan je zo ook sneller aanpassen aan een maatschappij die constant in beweging is en antwoorden op de vragen van je klanten. Laat het duidelijk zijn, iedereen wint!

Actiris zet je op weg!

Diversiteit realiseren binnen je organisatie, begint met een diversiteitsplan. Hulp nodig? De dienst Diversiteit van Actiris begeleidt je gratis om de verschillende actielijnen uit te tekenen. Die ondersteuning gebeurt op maat zodat diversiteit weerklinkt in je selectieprocedure, je personeelsbeheer, je communicatie,…

Welk diversiteitsplan voor jouw onderneming?

Mini-plan: Wil je op een eenvoudige manier meer diversiteit aan je onderneming toevoegen? Na een korte analyse van je onderneming stellen we een mini-plan op met enkele oplossingen op maat.

Financiering: 5000 euro

Globaal plan: Het globaal plan helpt je om diversiteit te integreren in heel je onderneming. Van je rekrutering tot je externe positionering, een grondige analyse van je onderneming zal er voor zorgen dat je, samen met onze consulenten, een diversiteitspolitiek op poten kan zetten waar je hele onderneming baat bij heeft.

Cofinanciering van 50% van de totale kost (met een maximum van 10 000 euro).

Thematisch plan: Je onderneming heeft al een algemeen diversiteitsplan? Met het thematisch plan kan je innoverende oplossingen vinden voor specifieke diversiteitsproblemen binnen je onderneming.

Cofinanciering van 50% van de totale kost (met een maximum van 10 000 euro).

Op weg naar je diversiteitslabel!

Heb je het globale plan of het thematisch plan met succes afgerond? Het Brussels Gewest beloont je dan met een welverdiend diversiteitslabel. Zo toon je aan iedereen, van je leverancier tot je klanten, dat je diversiteit bekijkt als een rijkdom in Brussel. Je krijgt ook toegang tot een uniek netwerk waar diversiteit centraal staat en er worden regelmatig vergaderingen georganiseerd. Hét ideale moment om samen met anderen good practices uit te wisselen en om op de hoogte te blijven van de laatste tendensen.

Meer dan 200 ondernemingen hebben al een diversiteitsplan uitgewerkt. Ben jij de volgende?

GEÏNTERESSEERD?

Neem contact op met de dienst Diversiteit om je onderneming meer divers te maken:

Meer info: Brussel, Gezondheid-Welzijn-HRM, Diversiteit