27 mei 2021
/ Online activiteit

Ondernemersforum | Naar een duurzaam business model: een ver-rijkend traject

Tijdens dit Ondernemersforum zoomt ondernemerscoach Halina Bletek in op de vele mogelijkheden die er zijn om jouw bedrijf op lange termijn rendabel en werkbaar te houden, met aandacht voor de 5 grote P’s (People, Prosperity, Planet, Peace & Partnership).

Ze reikt nieuwe ideeën aan voor een verbeterde en duurzame strategische aanpak voor jouw onderneming.

Naast kernactiviteiten, klantenrelaties, mensen en middelen worden ook elementen als waarde proposities, kostenstructuren en inkomstenstromen onder de loep genomen. Via het ‘Business Model Canvas’ reikt zij nieuwe of gewoon andere invalshoeken aan om ‘motion in the ocean’ te brengen.

Je zal ervan verbaasd staan hoeveel opportuniteiten zich ook voor jouw zaak voordoen! Een ver-rijkende traject voor alle ondernemers!

Sessies

Sessie 1: Hoe zit dat met jouw businnesmodel?

We moeten ons ervan bewust zijn dat business niet altijd zomaar een plan volgt. We bekijken daarom wat goed loopt en wat beter kan. Welke opties zijn er en welk model zouden jou en jouw team het beste liggen? En waarom is dat zo? Om zo snel mogelijk, zo goed mogelijk te functioneren is het immers noodzakelijk om de efficiëntste manier van werken uit te dokteren.

27/05/2021 - 19:00 - 21:30
Sessie 2: Wie zijn we en waarvoor staan we?

Stel jezelf de vraag: wat mag een klant van jou verwachten? Waar zit je meerwaarde en hoe breng je deze het best naar buiten? We lijsten de voordelen van jouw producten of diensten op en geven een introductie in het befaamde waardepropositie canvas.

03/06/2021 - 19:00 - 21:30
Sessie 3: Heal the world, start bij jezelf euh je onderneming

Weet je nog de zeventien wereldwijde doelstellingen om tegen 2030 van de wereld een betere plek te maken voor mens en milieu? Mooi zo’n gedeelde verantwoordelijkheid, maar hoe kan je daar precies mee aan de slag? Bekijk hoe jouw onderneming kan bijdragen aan de realisatie van SDG’s. Het gaat hier niet enkel om ‘geven’, je zal zien welke langetermijn opportuniteiten zich voor jouw onderneming voordoen. We houden concrete doelen voor ogen en tonen hiervan de voordelen aan.


 
10/06/2021 - 19:00 - 21:30
Sessie 4: Stakeholdermanagement

Ondernemingen die aandacht besteden aan al hun stakeholders presteren aantoonbaar beter dan organisaties die dat niet doen. Ken dus je stakeholders, breng ze in kaart, onderzoek hun belang en durf met hen te communiceren. Dat is de sleutel om tot een langdurig en effectief businessmodel te komen. Wees dus liever voor jezelf en voor anderen/je (potentiële) klanten.

17/06/2021 - 19:00 - 21:30
Sessie 5: van strategie naar actie

Hoe zetten we al die ideeën nu concreet om in actie? We beginnen met een MVO-scan of een foto van wat je nu al doet, bewust of onbewust. We bepalen de relevantste groeimogelijkheden en duurzaamheidsthema’s voor jouw onderneming concreet actieplan uit. Handig én ook gewoon noodzakelijk.

24/06/2021 - 19:00 - 21:30
Prijzen
  • Niet-leden: 200,00 EUR Excl. btw
  • UNIZO leden: 200,00 EUR Excl. btw