04 jun 2020
/ Cursus

Ondernemersforum goes Online | Hoe krijg je opnieuw controle over je financiën?

Je hebt de voorbije jaren en maanden keihard gewerkt. Maar plots slaat het noodlot toe. Het coronavirus werpt letterlijk roet in het eten. Het lijkt het scenario van een slechte film, maar toch is het de werkelijkheid. Deze pandemie heeft een grote weerslag op jouw bedrijf en op jouw financiële situatie. Was je hierop voorbereid? Kan jouw financiële situatie deze crisis het hoofd bieden? Heb jij wel voldoende zicht en grip op je cijfers?

Nee? Dan is het NU, meer dan ooit, het moment om je cijfers grondig te analyseren. Want alleen dan kan je correct ingrijpen en bijsturen.

Tijdens dit Ondernemersforum leer je meer inzicht te krijgen in je cijfers, meer controle te krijgen over je financiën en groeipotentieel te spotten.

Resultaat?

 • Je krijgt eindelijk grip op je cijfers: je weet wat er werkelijk aan geld binnenkomt én buitengaat.  
 • Je krijgt inzicht in je kosten.  Welke omzet ‘moet’ je minimum halen per maand?
 • Je ligt ’s nachts NIET te piekeren
 • Je kan je facturen netjes en zonder problemen betalen op de vervaldag.
 • Je bijdrage aan de belastingen worden op voorhand gereserveerd (want je wilt niet weer onaangenaam verrast worden)
 • Je bouwt een buffer op zodat jij een mindere periode met gemak aan kan
 • Vlotjes kunnen ondernemen
 • Je ZIET de winst die je realiseert volgens jouw balans ook echt op je rekening (en liefst ook in moeilijke tijden).
 • Je keert jezelf eindelijk een loon uit  dat in verhouding is met je gepresteerde uren

[ DOOR WIE ]

Businesscoach Ilse Dieltjens deelt haar expertise met jou gedurende 4 interactieve webinars. Gaat er een belletje rinkelen bij het lezen van haar naam? Net toevallig want ze haalde meermaals de pers. Enkele jaren geleden leidde ze een succesvol groeitraject met sociale media en blogs voor haar schrijnwerkerij. Als ervaringsdeskundige begeleidt ze vandaag ondernemers en kmo's in Vlaams-Brabant. Haar authentieke aanpak en ruime vakkennis zorgen gegarandeerd voor een boost van je onderneming. 

[ PROGRAMMA ]

Vier interactieve webinars, met persoonlijke begeleiding doorheen het traject: bespreken van opdrachten, beantwoorden van vragen, delen van nuttige links...

 • 04/06: 'gezonde financiën'
 • 11/06: 'implementeren'
 • 18/06: 'realiteitscheck'
 • 25/06: 'transformeren'

Om de persoonlijke begeleiding en het uitwisselen van ideeën en ervaringen tussen de deelnemers op een zo goed mogelijke manier te laten verlopen, beperken we het aantal deelnemers voor het traject.

Na de coronacrisis, wanneer het kan en mag, organsiseren we een netwerkavond om de deelnemers te laten genieten van een hapje en een drankje en van elkaars levendige gezelschap[!

[ EXTRAATJE ]
Bovenop dit online groepstraject krijg je een gratis individueel online adviesgesprek met één van onze ondernemerscoaches. Je krijgt een concreet antwoord op een persoonlijke post-corona uitdaging.

Sessies

Webinar 1: De basis voor gezonde financiën

Je krijgt in deze eerste sessie een introductie tot de methode Profit First en haar werking. Ook maak je kennis met heldere en haalbare quick wins om winst te boeken. 

 - Hoe evolueer je van omzet-gedreven ondernemen naar winst-gedreven ondernemen?

 - Waarom kan je best elke euro die je ontvangt een bestemming geven?

04/06/2020 - 19:00 - 21:00
Webinar 2: Implementeren van het Profit First model

Starter, eenmanszaak of vennootschap? Profit First komt in iedere onderneming van pas. Sessie twee vertelt je hoe je deze formule implementeert in jouw bedrijf. Niet met ingewikkelde theorieën, wel met praktische tips.

- Je leert hoe je inzicht krijgt in de cijfers die je van je boekhouder ontvangt

- Je leert de cijfers van jouw bedrijf te analyseren, door gebruik te maken van een eenvoudige en handige tool

11/06/2020 - 19:00 - 21:00
Webinar 3: Realiteitscheck op maat van je bedrijf

Hoe bepaal je de financiële gezondheid van jouw bedrijf? Hoe staat je bedrijf er nu voor? Hoe gedraagt de verhouding van je loon, kosten en belastingen zich tov je omzet?  We bekijken je cijfers grondig en bepalen welk geld jij voor elke geldbestemming dient te reserveren. Welke realistische verdelingspercentages dien jij als ondernemer toe te passen gezien de huidige omstandigheden? Rekening houdend met de nu te realiseren omzet en met de (eventuele) steunmaatregelen. Kortom wat zijn je toekomstmogelijkheden en hoe weerspiegelt dit zich in jouw cijfers.  

18/06/2020 - 19:00 - 21:00
Webinar 4: Je bedrijf transformeren dankzij Profit First

Waarom werkt het Profit First model? Waarom is het belangrijk om met verschillende basisrekeningen te werken binnen je bedrijf? Hoe kan je dit model in je dagelijkse business integreren? 

25/06/2020 - 19:00 - 21:00
Prijzen
 • Niet-leden: 150,00 EUR Excl. btw
 • UNIZO leden: 100,00 EUR Excl. btw