Kristof Jacobs

Kristof Jacobs sticht Jacomad: verhaal van een vastberaden én berekende durver (Nl)

In zijn toekomstige markt -algemene elektriciteitswerken en domotica- krioelt het van professionelen die hun diensten aanbieden. Maar dit is nu wat Kristof wil doen samen met collega Sarmad. Hij vindt ook dat zij een onderscheid kunnen maken. Hij startte zijn GO-Business-traject helemaal niet om na te gaan of hij wel de sprong zou maken, maar wel om zich zo goed als mogelijk te maken. Zelden iemand gezien die bij de intake zei: ‘Ziezo, ik heb mijn ontslag gegeven en binnen 4 maand start ik’. Het wordt Jacomad.

Kristof Jacobs:  “Mijn job en zekerheid opgeven om te starten als zelfstandige binnen elektriciteitswerken was een beslissing die ik van vandaag op morgen nam. Een renderende onderneming opstarten gebeurt niet zo snel, daar gaat een serieuze voorbereiding aan vooraf.

Met een doel voor ogen stapte ik naar Unizo waar mijn coach deze vertaalde in een concreet stappenplan waarmee ik aan de slag kon. Mijn beleid uitschrijven, concurrenten en collega’s analyseren, een commercieel - én financieel plan… Het was een werk van lange adem, maar wanneer ik even van het pad afdwaalde was mijn coach er om me wakker te schudden en te sturen in de juiste richting.

Na mijn G4B-traject sta ik als ondernemer sterker in mijn schoenen en maak ik een gewaagde, maar berekende sprong.”

Meer info: Brussel