Minder hinder steunmaatregelen van kracht

Vanaf 25 maart 2019 is de nieuwe compensatie van hinder door openbare werken van toepassing in Brussel. De vroeger federale Wet Dedecker wordt dus ook in Brussel afgeschaft. Dit betekent dat ook het belangrijkste knelpunt, namelijk de verplichting tot sluiten, wegvalt.
Voor UNIZO valt de nieuwe Brusselse steunmaatregel uiteen in drie zaken:

  • Verhoogde inspanningen om de hinder te beperken
    De nieuwe steunmaatregel staat vermeld in een Ordonnantie rond de verbetering van de Coördinatie van de openbare werken, met als voornaamste doel de economische impact tijdens de werken tot een minimum te beperken en ook de nodige maatregelen te voorzien om de economische activiteit tijdens de werken mogelijk te maken. We denken hierbij aan de communicatie, de signalisatie, de opsplitsing van de werf in fasen, …

 

  • Forfaitaire gedeeltelijke compensatie van de mogelijke hinder.
    De Brusselse overheid voorziet een compensatie van maximum 2.700 € voor elke handelaar die rechtstreeks getroffen wordt door een werf die langer dan één maand duurt.

 

  • Premie voor verfraaiingswerken aan de onderneming bij openbare werken
    Wilt u van die periode gebruikmaken om uw gevel of uw uitstalraam te renoveren? Profiteer dan van een premie van 40% van de renovatie- of inrichtingskosten.

Info en aanvraagformulieren via http://www.premieskmo.brussels

Meer over: Brussel, Hinder openbare werken, Steunmaatregelen Brussels Gewest, Steunmaatregelen