Nieuw circulatieplan voor Louiza

Sinds de sluiting van de Stefaniatunnel wordt meer verkeer opgemerkt in verschillende wijken van Brussel-stad en de gemeenten Elsene en Sint-Gillis. Om dit te verhelpen worden bijkomende maatregelen genomen. Daarover bereikten het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, de politie, de MIVB en de drie betrokken gemeenten vrijdagavond een akkoord. Belangrijkste doel is het verkeer op het Louizaplein vlotter te laten verlopen zodat de trams daar niet langer in de file staan.

Brussel Mobiliteit en de signalisatiefirma hebben in het weekend alles voorbereid om de wegmarkeringen en signalisatie te kunnen aanbrengen in de nacht van maandag 1 op dinsdag 2 februari. Omdat het droog moet zijn om de markeringen aan te brengen, kan het weer eventueel voor uitstel zorgen.
 

Ter herinnering, de Stefaniatunnel is afgesloten tussen het Stefania- en het Poelaertplein maar de lus om van de Stefaniatunnel naar de tunnels van de Kleine Ring richting Troon te rijden blijft wel open. De handelaars, het stadscentrum en de Zavel, net als de parkings, blijven wel degelijk bereikbaar. De parkings in de buurt van Louiza en Naamsepoort (Poelaert, Entre Deux Portes…) zijn open en hebben voldoende plaatsen beschikbaar. Ook met de metro, de tram, de fiets, de taxi en te voet zijn de handelaars gemakkelijk te bereiken.

 

De belangrijkste verandering

Het Louizaplein wordt halverwege afgesloten zodat het niet langer mogelijk is om bovengronds richting Zuid te rijden. Wie vanuit Troon naar Zuid moet, neemt best de Louizatunnel of moet omrijden via het Poelaertplein.

De twee rijstroken aan het Louizaplein worden beperkt tot één enkele rijstrook om een trechtereffect aan de kruisingen te vermijden. Het plein verliest ook haar voorrang, het zijn de straten die erop uitkomen die voorrang krijgen.

Voor de metro, de tram, de fietsers en de voetgangers verandert er niets: er komen fietssuggestiestroken rond het Louizaplein en ook de taxistandplaatsen blijven behouden.

PDF iconerkeersplan_louiza_0.pdf

Meer over: Internationaal, Transport, Steunmaatregelen, Mobiliteit