Opening tentoonstelling 50 Humans

Op zaterdag 4 september start “50 Humans,” een verhalende fototentoonstelling van fotograaf Abdulazez Dukhan. De tentoonstelling is een ode aan vluchtelingen en hun bijdrage aan de maatschappij. Ze loopt tot 29 september en is te zien in de Onze-Lieve-Vrouw van Goede-Bijstandskerk in centrum Brussel.

Over de tentoonstelling

Tijdens de zomer van 2020 reisde Abdulazez Dukhan naar 10 verschillende gemeenten in België. Hij portretteerde 50 vluchtelingen en migranten en tekende hun succesverhalen op. De verhalen spitsen zich toe op drie verschillende domeinen: werk, studies en vrijwilligerswerk. De expo toont hoe mensen integratie ervaren als kunnen bijdragen aan de samenleving. Elk van de geportretteerden draagt op zijn eigen manier bij en elk van hun bijdragen telt.

Opening

Op zaterdag 4 september om 18u wordt de tentoonstelling ingeleid door enkele gastsprekers in aanwezigheid van de fotograaf.

  • Anton Van Assche, Coördinator van Unizo Brussel, spreekt over ondernemerschap bij vluchtelingen en hoe we asielzoekers kunnen helpen om nog snéller hun weg te vinden in België.
  • Farah Laporte, Coördinatrice van Refugee Interim, getuigt over het vele vijwilligerswerk dat vandaag gebeurt door vluchtelingen en asielzoekers in België.

Over de fotograaf

Abdulazez Dukhan (22) is afkomstig uit Syrië en begon in 2016 met documentairefotografie, toen hij vast zat in één van de vluchtelingenkampen in Griekenland. Hij droomde ervan om met beeldmateriaal een ander perspectief te brengen op wat er gebeurde. Vrijwilligers met wie hij samenwerkte stuurden hem professionele camera’s op en zo kon hij van start gaan. In 2017 verhuisde Abdulazez met zijn familie naar België. Vandaag studeert hij Computerwetenschappen aan de VUB. 50 Humans is zijn eerste project in België.

Daarnaast vinden ook op zaterdag 11/09, 18/09 en 25/09 evenementen plaats. Consulteer de website 50humans.net of de Facebookpagina van House of Compassion voor meer informatie.

Meer informatie

50 Humans is een initiatief van Abdulazez Dukhan. De tentoonstelling werd gerealiseerd met steun meer dan 100 sympathisanten via Crowdfuncing, met steun van House of Compassion en van A Fonds (Vlaamse Gemeenschap).

Meer informatie vind je op 50humans.net. Eerder werk van de fotograaf vind je op deze website.

Praktisch

Onze-Lieve-Vrouw van Goede Bijstandskerk
Kolenmarkt 91
1000 Brussel

Gratis toegang

De affiche van de tentoonstelling vind je hier.

Anton Van Assche, Coördinator van Unizo Brussel, spreekt over ondernemerschap bij vluchtelingen en hoe we asielzoekers kunnen helpen om nog snéller hun weg te vinden in België.

Ontdek hier wat hij heeft verteld

Meer over: Brussel
Thema: Actueel