Opleiden is het nieuwe rekruteren

Een werkgever die investeert in de opleiding en ontwikkeling van zijn nieuwe medewerkers, heeft een concurrentievoordeel ten opzichte van de andere bedrijven die naar hetzelfde profiel zoeken.

Duaal leren of deeltijds leren en werken is een opleidingsvorm die vele opportuniteiten biedt, voor de werkgever én voor de stagiair.

In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest krijg je bovendien een mentorpremie als je een stagiair opleidt. Om meer ondernemingen aan te zetten stagairs op te leiden, verhoogt de Brusselse Regering de mentorpremie voor  het lopende academiejaar 2021-2022. Het bedrag van de premie wordt opgetrokken van 1.750 euro (per mentor) naar 3.000 euro (per stagiair!) en de leeftijdsvoorwaarde voor de stagiair wordt geschrapt. Tot nog toe werd de premie toegekend aan min-25-jarigen.

Wist je dat er momenteel meer dan 2000 personen die een alternerende opleiding volgen, nog steeds op zoek zijn naar een stageplaats. Vraag dus zeker eens na bij Syntra of de Centra voor Leren en Werken (CLW) wie nog een opleidingsplaats zoekt. De lijst van de opleidingsinstellingen die in aanmerking komen vind je hier. Daar vind je ook de lijst van de Franstalige instellingen (EFP en CEFA’s).

De volledige informatie over de mentorpremie vind je hier. 

Let op: de regelgeving op die webpagina is nog niet aangepast omdat het nieuwe voorstel nog moet geformaliseerd worden.

Meer over: Brussel, Opleiding
Thema: Personeel