Overleg over heraanleg Dumonplein

Op 25 augustus ontmoetten UCM en UNIZO de burgemeester van Sint Pieters Woluwe, de heer Benoit Cerexhe. Onderwerp van gesprek was de heraanleg van het Dumonplein. Het verwijderen van een groot deel van de parkeerplaatsen wordt door de meeste handelaars als problematisch gezien. UNIZO legde de nadruk op de functie van het Dumonplein, waar de zogenaamde ‘runshopping’ een belangrijk aandeel is van de lokale economie.  ‘Runshopping’ betekent ook dat de klanten gemakkelijk en dichtbij voor eerder korte duur moeten kunnen parkeren. UNIZO overhandigde haar visietekst hierover aan de burgemeester.  Klik hier voor de volledige teskt.

De burgemeester engageerde zich om op objectieve wijze de parkeerbehoeften op en rond het Dumonplein in kaart te brengen. Ook benadrukte hij dat de heraanleg van het plein ‘omkeerbaar’ zal zijn. Dit wil zeggen dat het nog steeds mogelijk zal blijven om het aantal parkeerplaatsen op het plein te verhogen of te verlagen en dat ook de uitbreiding van één naar twee rijstroken mogelijk zal blijven. Het overleg met de vertegenwoordigers van de handelaars gaat eveneens verder.

In volgende tabel vindt u de afstanden naar parkeerplaatsen volgens het type handelswijk (runshopping en funshopping): PDF iconfrunshoppen.pdf

Meer over: Hinder openbare werken, Steunmaatregelen, Mobiliteit